Amfilohije za "Vijesti": Ako Skupština usvoji zakon, nastavićemo da se borimo

"Sam Hristos rekao je - 'Ja pobjedih. Svijet u zlu leži, ali ja pobjedih zlo i demonsku silu'"
27008 pregleda 178 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Jelena Jovanović
Amfilohije, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 24.12.2019. 13:41h

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kazao je "Vijestima" da će Mitropolija nastaviti da se bori ako Skupština usvoji Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

"Borimo se 2.000 godina protiv zločina, bezakonja, protiv mržnje, Bogomržnje, bratomržnje i ta borba je uvijek ono što pobeđuje i koja će pobjediti. Sam Hristos rekao je - 'Ja pobjedih. Svijet u zlu leži, ali ja pobjedih zlo i demonsku silu'", kazao je Amfilohije.

Više stotina sveštenika i monaha Mitropolije crnogorsko-primorske okupilo se danas ispred Skupštine Crne Gore prije početka današnje sjednice.

"Ako zakoni moderni nijesu u saglasnosti sa zakonima savremenog svijeta onda ti zakoni nijesu zakon istinske Crne Gore već mogu da se pretvore u bezakonje. Poručujemo poslanicima da ne dozvole taj stid i sram. Posebno se obraćamo braći poslanicima muslimanima i rimokatolicima da ne dozvole da njima neko manipuliše na osnovu ranije potpisanog ugovora pa da kaže da ovaj zakon za njih ne važi", rekao je Amfilohije ispred Parlamenta, ranije danas.

On je pozvao sinoć opozicione poslanike da bojkotuju raspravu i glasanje.

Bonus video: