AMSCG: Oprezna vožnja zbog mokrih puteva - Vijesti.me
STANJE NA PUTEVIMA

AMSCG: Oprezna vožnja zbog mokrih puteva

Neprohodni su putevi Mioska – Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica

saobraćaj kiša AMSCG
saobraćaj kiša AMSCG (Foto: Shutterstock)

U većem dijelu Crne Gore danas se saobraća po mokrim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Upozorava se na pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz klisure i usjeke. Povremeni zastoji ili ograničenja su na putevima gdje se izvode radovi.

Upotreba zimske opreme obavezna je još danas na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Neprohodni su putevi Mioska – Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionicama Brajići – Lapčići i Košljun - Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, korišćenjem semafora.

Na dionici Ulcinj - Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 12 sati, odnosno od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Van tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Petrovići – Vraćenovići zbog izvođenja završnih radova saobraćaj se za sve vrste vozila zaustavlja od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan - Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Kolašin – Mojkovac je, zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen - Ivanova Korita promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjerenog na jednosmjerni.