Atlas grupa: Vlast krenula i na Univerzitet Mediteran

"Pozivamo sve studente i profesore Univerziteta Mediteran da dođu u subotu u Ulicu Slobode, iskažu svoj akademski bunt i budu uz crnogorski narod"
3866 pregleda 6 komentar(a)
Univerzitet Mediteran, Foto: Zoran Đurić
Univerzitet Mediteran, Foto: Zoran Đurić

Atlas grupa saopštila je da je vlast "najavila podrivanje" Univerziteta Mediteran.

"To su uradili sinoć na sjednici Skupštine Crne Gore preko izvjesnog Radula Novovića, pokušavajući da za svoje ciljeve žrtvuju hiljade studenata prvog privatnog univerziteta u Crnoj Gori i njihovu budućnost. Univerzitet Mediteran je neprofitna organizacija iz koje Atlas Grupa i osnivač i predsjednik Univerziteta dr Duško Knežević nikada nijesu izvukli ni eura, već je sav profit ulagan u snaženje Univerziteta i njegovu promociju. Vjerovatno je namjera prve familije da se studenti prebace na UDG, kako bi gospodaru obezbijedili novih 1.500 studenata i profit njegovom univerzitetu", saopšteno je iz Atlas grupe.

Dodaju da će "svim silama braniti Univerzitet Mediteran i zaštititi studente, njihove roditelje, profesore i sve zaposlene".

"Pozivamo sve studente i profesore Univerziteta Mediteran da dođu u subotu u Ulicu Slobode, iskažu svoj akademski bunt i budu uz crnogorski narod. Istovremeno upućujemo poziv dijelu profesora, koji se neprijateljski odnose prema studentima koji podržavaju proteste, da to ne čine dalje. Pozivamo rektora Radislava Jovovića, te Mladena Vukčevića, Radislava Jovovića, Miodraga Vukovića, Sanju Vlahović, Danila Ćupića, Dženanu Nuhodžić, Dragoljuba Jankovića i Abaza Dizdarevića, kao profesore i predavače na Univerzitetu Meditera koji su bili ili su i dalje funkcioneri vladajućeg režima, da se odrede prema napadima i pokušaju destabilizacije Univerziteta Mediteran", zaključuje se u saopštenju Atlas grupe.

Bonus video: