Bar: U "Komunalnim djelatnostima" zadovoljni učinkom u sezoni

Istaknut problem saobraćaja, posebno u Sutomoru
2 komentar(a)
Bar sastanak, Foto: Opština Bar
Bar sastanak, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 13.09.2017. 19:12h

Čelnici barskog preduzeća “Komunalne djelatnosti” kažu da su zadovoljni postignutim rezultatima tokom sezone.

Na sastanku sa predsjednikom Skupštine Radomirom Novakovićem, zahvalili su radnicima koji su u tri smjene “bili maksimalno angažovani kako bi čistoća u gradu bila na zadovoljavajućem nivou”, s obzirom na veliki broj turista.

Istakli su i problem saobraćajnih gužvi u svim turističkim mjestima, naročito u Sutomoru.

Novaković je sa saradnicima posjetio opštinsko preduzeće, gdje je sa v.d. direktorica Nedeljkom Orlandić i pomoćnikom direktora Draganom Đonovićem razgovarao o rezultatima poslovanja, trenutnom stanju preduzeća i planovima.

“Na sastanku je istaknuto da je preduzeće 2016. završilo sa pozitivnim rezultatom uz redovno sprovođenje programa štednje i racionalizacije. Analizirana je i turistička sezona na izmaku i definisano ono što je neophodno uraditi u narednom periodu da bi nivo usluga preduzeća bio podignut na veći nivo, a sve u interesu naših građana i gostiju”, saopšteno je iz Službe za skupštinske poslove.

Navodi se i da je Novaković pružio punu podršku da se prilikom izrade budžeta Opštine za 2018. razmotri mogućnost planiranja određenih sredstava za nabavku mini vozila koji će u uskim ulicama moći odvoziti otpad.

Saopšteno je da je podrška je data i za podzemne kontejnere sa odgovarajućom mašinom za pražnjenje, posebno u turističkim mjestima Sutomore i Virpazar, za hortikulturno uređenje grada i za urgentno rješavanje problema odlaganja građevinskog, kabastog, bio i otpada životinjskog porijekla.

Bonus video: