Barani na humanitarnom sajmu u Ljubljani

Pored promotivnog materijala i suvenira TO Bara, na crmogorskom štandu bila su vina crmničkih vinara Žarka Kopitovića, Aleksandra Vukmanovića, Marka Đurišića, Toma i Iva Ukšanovića, Iva Pejanovića, Ilije Klisića i Branka Vukmanovića. Maslinovo ulje su izložili Društvo maslinara Bar, Islamska zajednica Bar, Srednja stručna škola, Muharem Andrić, Said Čantić, Dino Radović, Ibrahim Duraković, Redžep Kolar, Božo Šaltić, Vebija Abazović, Dino i Etem Mujić
204 pregleda 0 komentar(a)
TO Bar, Humanitarni bazar Ljubljana, Foto: TO Bar
TO Bar, Humanitarni bazar Ljubljana, Foto: TO Bar
Ažurirano: 03.12.2018. 19:56h

TO Bar i turistička privreda Bara podržali su nastup Ambasade Crne Gore u Republici Sloveniji na 25. međunarodnom dobrotvornom bazaru u Ljubljani, tradicionalno jednom od najvećih humanitarnih događaja u Sloveniji.

Na Bazaru je ove godine učestvovalo 36 zemalja čiji su predstavnici na svojim štandovima imali prodajne izložbe nacionalnih i drugih proizvoda široke potrošnje, a kompletan prihod je upućen humanitarnim organizacijama na ruralnim područjima, prije svega za projekte posvećene starijim osobama i uslugama u oblasti njihovog mentalnog zdravlja.

Iz TO Bar su ukazali da su Bazar pratili mnogobrojni mediji, pa je ovo bila prilika da se uz prije svega humanitarni događaj, "promovišu grad Bar i njegov turistički proizvod”.

Pored promotivnog materijala i suvenira TO Bara, na crmogorskom štandu bila su vina crmničkih vinara Žarka Kopitovića, Aleksandra Vukmanovića, Marka Đurišića, Toma i Iva Ukšanovića, Iva Pejanovića, Ilije Klisića i Branka Vukmanovića. Maslinovo ulje su izložili Društvo maslinara Bar, Islamska zajednica Bar, Srednja stručna škola, Muharem Andrić, Said Čantić, Dino Radović, Ibrahim Duraković, Redžep Kolar, Božo Šaltić, Vebija Abazović, Dino i Etem Mujić.

Izloženi med proizveli su pčelari Vlado Radoman, Spasoje Mirjačić, Miodrag Vukanović, Marjan Plantak i Maja Vujović, a ručno rađene suvenire članovi NVU "Klaster turizma ikreativne industrije Bar“: Mira Babić, Filip Jovović, NVO ''Oliva art'', NVU ''Žene Bara velikog srca'', Rabbits Kingdom, Milena Krstić, Jovana Bošković, Slavica Glavičić, Tatjana Argal, Olja Fatić, Art line, JZU “Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola“, NVU "Maša" i Sara Knežević.

Bazar tradicionalno organizuje slovenačko međunarodno udruženje žena „SILA IWCL“ uoči novogodišnjih praznika "i tako na najbolji način pokazuje kako jemoguće povezati i ujediniti se za dobar i plemeniti cilj”. Centralni dio događaja bio je prodajni sajam, praćen bogatim kulturnim programom u kome su nastupili i mališani iz dijaspore ucrnogorskoj nošnji.

"Bazar je otvorila Vlasta Nussdorfer, zaštitnik ljudskih prava u Republici Sloveniji. Organizator je pohvalio Crnu Goru za izuzetan nastup, a bazar su, između ostalih, posjetili i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković", dodaju iz TO Bar.

Galerija

Bonus video: