Berane: Utvrdili prisustvo trihinele kod svinje

"Trihinela se uglavnom pronalazi kod divljih svinja. Vlasnici iz Andrijevice imali su sreću da su izvršili provjeru mesa prije konzumiranja", kazao je Direktor Veterinarske stanice Aleksandar Bulajić
2233 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Veterinarskoj stanici u Beranama uzorkovali su prisustvo trihinele kod svinje iz jednog domacinstva iz Andrijevice i tako sprijecili prenosenje na ljude.

Direktor Veterinarske stanice Aleksandar Bulajić rekao je da odavno nije otkriveno prisustvo trihinele kod domaće svinje.

"Trihinela se uglavnom pronalazi kod divljih svinja. Vlasnici iz Andrijevice imali su srecu da su izvrsili provjeru mesa prije konzumiranja", kazao je Bulajić.

On je objasnio da je o svemu obavijestena veterinarska inspekcija koja sprovodi dalju proceduru u vezi sa unistavanjem zarazene zivotinje.

"U tom domacistvu imaju jos jednu svinju, i sada treba da se ispita da li je i ona zarazena", kazao je doktor veterine Bulajic.

Prema njegovim riječima glavni prenosnici trihinele kod domaćih svinja su pacovi.

"Ovo predstavlja upozorenje svima koji drže domace svinje da prije konzumiranja izvrse analizu ozorka mesa" - upozorio je direktor Veterinarske stanice u Beranam.

ce

Bonus video: