Bijelo Polje: Zaposlena u Domu starih negativna na koronavirus

Institut za javno zdravlje u ponedjeljak je objavio da je “potvrđen novi slučaj infekcije u Bijelom Polju, ali su tvrdili da je nalaz ‘graničan’ i da je u toku epidemiološko istraživanje”
15790 pregleda 4 komentar(a)
Dom starih u Bijelo Polje, Foto: Printscreen/JU "Dom starih"
Dom starih u Bijelo Polje, Foto: Printscreen/JU "Dom starih"
Ažurirano: 06.05.2020. 11:39h

Nalaz testa na koronavirus zaposlenoj iz Doma starih u Bijelom Polju je negativan. To je Vijestima potvrđeno iz više izvora, kao i iz uprave ovog doma.

Institut za javno zdravlje u ponedjeljak je objavio da je “potvrđen novi slučaj infekcije u Bijelom Polju, ali su tvrdili da je nalaz ‘graničan’ i da je u toku epidemiološko istraživanje”.

Vijesti su danas objavile da je, prema našim saznanjima, u prošlu srijedu uzeto više od 40 uzoraka u toj ustanovi, a da je samo taj jedan bio “graničan”, a ostali negativni. Izvori Vijesti tvrde i da je osoblje Doma starih bilo u karantinu, ali i da niko od njih, kako ni njihovih korisnika, za sve ovo vrijeme nije razvio ni jedan simptom novog koronavirusa.

Više izvora “Vijesti” tvrdi da su svi njeni kontakti, uključujući osoblje te ustanove i osobe sa kojima je bila u kontaktu, negativni na Covid-19.

Bonus video: