Bira se najbolji suvenir Župe za 2019.godinu

"Turistički suvenir treba da predstavlja proizvod namijenjen turističkoj promociji Župe različite materijalne vrijednosti, koji će cijenom biti prihvatljiv u prodaji na slobodnom tržištu"
598 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Župa u srcu
Ilustracija, Foto: Župa u srcu

Nevladina organizacija (NVO) „Župa u srcu“ iz Nikšića i ove godine, četvrti put zaredom, u cilju promocije Župe i turističko-kulturnih vrijednosti toga kraja, organizuje konkurs za izbor najboljeg suvenira Župe za 2019. godinu. Konkurs je otvoren do 10.decembra a za autora najboljeg rada predviđena je novčana nagrada u iznosu od 50 eura, dok će svi suveniri koji zadovolje kriterijume komisije, uključujući i nagrađeni, dobiti markicu ''Suveniri Župe'' i biće predmet dalje promocije. Komisija za izbor suvenira donijeće odluku najkasnije u roku od 15 dana od dana isteka roka za javno izlaganje radova.

“Turistički suvenir treba da predstavlja proizvod namijenjen turističkoj promociji Župe različite materijalne vrijednosti, koji će cijenom biti prihvatljiv u prodaji na slobodnom tržištu. Suvenir treba da ima upotrebnu vrijednost, da bude stilski i estetski privlačan kako bi svojim izgledom mogao da zadovolji umjetničke i proizvodne standarde. Suvenir mora posjedovati elemente prepoznatljivosti lokalne sredine i biti odraz tradicije, kulture, istorijske i materijalne baštine koju Župa posjeduje”, stoji u javnom pozivu za konkurs.

Suvenir treba, kako je istaknuto, da bude lako prepoznatljiv i vizualno prijemčiv, a za njegovu izradu se ne mogu koristiti nerazgradivi, već isključivo ekološki prihvatljivi materijali. Ne smije da ima ideju onih koji su već urađeni u prethodne tri godine, a autori mogu konkurisati sa više radova.

“Komisija će pri izboru vrednovati kvalitet ukupnog koncepta, prepoznatljivost Župe, tradicionalnost i realnost rješenja, praktičnost i moguća primjenjivost u svakodnevnoj upotrebi, kao i ekonomska pristupačnost priozvoda”.

Galerija

Bonus video: