Bojić: Čobeljić ne mora u penziju - Vijesti.me
PREDSJEDNIK SOVCG PONOVO ODBIO MINSITARSTVO

Bojić: Čobeljić ne mora u penziju

Predsjednik Sindikata je juče ponovio da nije zainteresovan za prijevremeno penzionisanje i ponovio razloge zbog kojih smatra da je ovo obračun sa organizacijom na čijem je on čelu

Vladan Bojić, Nenad Čobeljić
Vladan Bojić, Nenad Čobeljić (Foto: Filip Roganović)

Advokat predsjednika Sindikata odbrane i vojske Crne Gore Nenada Čobeljića, Vladan Bojić skrenuo je pažnju Ministarstvu odbrane da je odlazak u penziju pravo zaposlenog, a ne poslodavca i da njegov klijent ne mora da prihvati penzionisanje pod povoljnijim uslovima.

To je juče “Vijestima” prenio Čobeljić. On je juče u prisustvu advokata, ponovo dao  izjavu u  Ministarstvu odbrane, povodom odluke da on bude jedan od 90-ak oficira  koji će pod povlašćenim uslovima ići u penziju radi podmlađivanja VCG.

Time je Ministarstvo odbrane objasnilo potrebu penzionisanja pod posebnim uslovima, objasnivši  da je ona po Zakonu o vojsci obavezna, a ne stvar izbora.

“Pozadina je u stvari nastojanje i direktan naum da se ukine i obezglavi sindikat...  Ova sindikalna organizacija koju čini oko 500 članova biće jednostavno ostavljena na milost i nemilost”, rekao je Bojić juče TV Vijesti. 

Predsjednik Sindikata je juče ponovio da nije zainteresovan za prijevremeno penzionisanje i ponovio razloge zbog kojih smatra da je ovo obračun sa organizacijom na čijem je on čelu.

“Moj advokat je sa pravne strane detaljno objasnio posljedice svega”, rekao je Čobeljić.

U Ministarstvu odbrane postoji još jedan Sindikat, a oni su ranije objavili da penzionisanje Čobeljića nije nikakav revanšizam prema sindikatu koji on vodi, već obaveza prema zakonu.