Borci za spas Bistrice u subotu slave pobjedu

Za sve koji dođu na protest će biti organizovana posjeta rijeke za koju su se borili
2234 pregleda 2 komentar(a)
Sa mosta na Bistrici, Foto: Za spas Bistrice
Sa mosta na Bistrici, Foto: Za spas Bistrice

Borci za spas Bistrice u subotu će, umjesto protesta na kom je trebalo da podignu glas za spas rijeke, slaviti pobjedu.

To je "Vijestima" kazao jedan od njih, Bjelopoljac Denis Mekić.

U ime Građanske inicijative Za spas Bistrice, on je, nakon odluke Vlade da započne pregovore o raskidu ugovora o koncesiji na vode te rijeke, kazao da je ta velika pobjeda građana pokazatelj da "zajedništvom i uključenošću svih u takve i slične procese možemo mijenjati naše društvo na bolje".

"Našu pobjedu ćemo dostojanstveno slaviti nakon protesta u subotu 19. oktobra", rekao je on.

Istakao je da će, za sve koji dođu na protest, biti organizovana posjeta rijeke za koju su se borili.

"Tog dana, mi, građani, pokrenućemo inicijativu za uspostavljanje Dana pastrmke i zdrave hrane, umjesto devastacije i pokazati lijepim primjerom kako promovisati ovaj perspektivni predio Bijelog Polja. I taj dan obiljezićemo kao jedan od najznačajnijih za Bistricu", rekao je on. Istakao je da je borba za Ekološku Crnu Goru je tek počela.

"Pozivamo sve građane da, nakon odluke Vlade, dođu u što većem broju, kako bi skupa poručili Vladi da donese trajan moritorij za zaštitu Bistrice, isto tako našom zajedničkom snagom i stavom u subotu želimo iskazati naše protivljenje oko devastacije i ostalih rijeka u našem gradu, prije svega Lještanice koju čeka ista sudbina koju je čekala našu Bistricu, kao i Lim koji se konstantno devastiran različitim zagađenjima. U subotu protest biće i znak podrške za ostale naše rijeke", kazao je Mekić.

Bonus video: