Branislav Đuranović dao pet hiljada za album DPS-a

Đuranović nije štedio na knjigu svogsavjetnika, a za kompletne programske aktivnosti Centra za kulturu, za cijelu 2011. izdvojeno je svega 856,58 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2013. 21:48h

Opština Danilovgrad dala je nešto više od pet hiljada eura za štampanje publikacije čiji je autor Svetozar Domazetović, savjetnik predsjednika te opštine Branislava Đuranovića. Domazetović je bio predsjednik Opštine Danilovgrad 1986. do 1989. godine.

U odgovoru Opštine Danilovgrad koji potpisuje šef kabineta predsjednika Bojan Brajović navodi se da je to “dragocjen dokument”.

"Nije nam poznato iz kojih je sredstava štampana knjiga - “Danilovgrad 2007-2011-2025 Vizija održivog razvoja”, autora Domazetovića, osim da je u vidu sponzorstva štampanje pomogla Opština Danilovgrad u iznosu od 5.323,50 eura, iz razloga, jer se radi o publikaciji koja tretira aktuelnu problematiku lokalne uprave i Opštine i kao takva predstavlja potreban i dragocjen dokument takve vrste”, piše u odgovoru Opštine.

U publikaciji, čije je štampanje Đuranović “pomogao“ sa 5.323,50 eura objavljeno je više od pedeset fotografija na kojima je i Đuranović, od kojih su neke sa promotivnih skupova DPS-a iz prethodnih godina.

I dok se iz opštinske kase nije štedjelo za pomoć štampanja knjige Đuranovićevog savjetnika, za kompletne programske aktivnosti Centra za kulturu, među kojima je i izdavaštvo, za cijelu 2011. godinu izdvojeno je šest puta manje, svega 856,58 eura.

Sponzorstvo od nekoliko hiljada eura čudi kada se zna da su porezi i doprinosi na zarade za zaposlene u organima lokalne uprave i službama i za zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama, a koji se finansiraju iz budžeta Opštine, uplaćeni zaključno sa januarskom zaradom za 2010. godinu, isplaćenom u februaru 2010. godine.

Uplata poreza nastavljena je tek u junu 2012. godine, ali ne za zaostali period, već od tog mjeseca.

Recezenti knjige su Veselin Vukotić, Mihailo Burić i Radovan Bakić.

Domazetović je pripremajući knjigu koristio, između ostalog, literaturu trojice recezenata svoje knjige. Osim danilovgradske Opštine štampanje knjige su pomogli Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarsvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo ekonomije, Zajednica opština Crne Gore, Direkcija za saobraćaj i puteve Danilovgrad, lokalna javna preduzeća Komunalno i Vodovod i kanalizacija i Dom zdravlja Danilovgrad. Pare za štampu su stigle i iz Privredne komore, Lutrije i Prve banke Crne Gore...

Bonus video: