Brčvakova fondacija donira 35 hiljada eura pomoći crnogorskim porodicama

Fondacija “Hemiias” iz Njemačke, čiji je osnivač Hajriz Hačko Brčvak, doniraće pakete za 1.320 porodica u Crnoj Gori
6775 pregleda 11 komentar(a)
Crveni krst i Hilal u akciji raspodjele pomoći
Crveni krst i Hilal u akciji raspodjele pomoći

Fondacija "Hemiias" iz Njemačke, čiji je osnivač Hajriz Brčvak, obezbijedila je pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 1320 porodica u Crnoj Gori.

- Vrijednost ove donacije iznosi više od 35 hiljada eura, a sa adrese te fondacije građanima Crne Gore u protekle dvije godine je donirana pomoć u iznosu od 650 hiljada eura, stoji u saopštenju te fondacije

Prepoznajući pravi trenutak da reaguje fondacija “Hemiias”, navodi se dalje u saopštenju, dala je ruku pomoći mnogima koji su se trenutno našli u situaciji koja znači borbu za goli opstanak.

“Smatramo da ujedinjenim snagama i ličnom odgovornošću možemo biti na usluzi i koristi da se situacija koja je zadesila Crnu Goru zbog koronavirusa može lakše prevazići”.

Fondacija se zahvaljuje humanitarnom fondu “Hilal” , koja je koordinator akcija i koja je sve kapacitete stvavila u funkciju, kako bi do kraja i dosljedno sproveli zacrtane ciljeve.

“Takođe, u ime fondacije “Hemiias”, zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos da pomoć stigne na prave adrese", navodi se u saopštenju Izvrsnog odbora .

Pomoć će biti realizovana u gradovima Rožaje, Berane, Petnjica, Plav, Gusinje, Mojkovac, Kolašin, Podgorica, Bijelo Polje, Nikšić, Cetinje i Bar. U Podgorici će biti podijeljeno 300, Mojkovcu 70, Petnjici pedeset paketa, dok će u ostalim gradovima biti podijeljeno po 100 paketa pomoći.

Iz Izvršnog odbora saopštavaju da trenutno rade i na kupovini novih respiratora za bolnici u Crnoj Gori, o čemu će javnost uskoro biti obaviještena.

Bonus video: