Budva dobija električna bicikla, stanice za eko automobile

Opština Budva će, kroz # DynaMob 2.0 projekat, prvi put biti u prilici, da svojim građanima i turistima, omogući alternativu za zdraviji i ekonomičniji prevoz u gradu, kroz nabavku električnih bicikala, ugradnju stanice za punjenje eko automobila, stanica za bike-sharing, u kombinaciji sa odgovarajućom aplikacijom
1603 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović

Opština Budva je domaćin drugog po redu sastanka projektnih partnera koji se realizuje u okviru implementacije projekta #DynaMob 2.0 – Dinamična mobilnost. Projekat se finansira sredstvima Evropske unije kroz INTERREG IPA program prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru 2014- 2020.

Projekat #DynaMob 2.0 ima za cilj da promoviše i podstakne korišćenje ekološki prihvatljivih oblika transporta sa fokusom na car-sharing i bike-sharing. Opština Budva će, kroz # DynaMob 2.0 projekat, prvi put biti u prilici, da svojim građanima i turistima, omogući alternativu za zdraviji i ekonomičniji prevoz u gradu, kroz nabavku električnih bicikala, ugradnju stanice za punjenje eko automobila, stanica za bike-sharing, u kombinaciji sa odgovarajućom aplikacijom.

Sastanak je svečano otvorio gospodin Marko Marković, potpredsjednik Opštine Budva. Tokom sastanka, partneri na projektu će razgovarati o dosadašnjoj realizaciji projektnih aktivnosti, biće predstavljene najnovije tehnologije i rezultati vezano za Akcioni plan održive mobilnosti, #Dynamob 2.0 Staze i Investicije. Sastanku prisustvuju predstavnici partnerskih institucija: Opštine Kopertino (Italija), Ulisse trening centra (Italija), Opštine Kampobaso (Italija), Privredne komore Tirane, Opštine Skrapar (Albanija) i Opštine Tirana (Albanija). Ispred Opštine Budva sastanku prisustvuju predstavnici Sekretarijata za komunalno stambene poslove i Kancelarije za evropske integracije i saradnju. Ukupan budžet projekta #DynaMob 2.0 je 839.500 eura, a implementacija projekta trajaće do aprila mjeseca 2020. godine.

Bonus video: