Budva: DPS preuzela SDP-u najjači sektor

Sekretarijat za pravnu zaštitu trenutno „bije bitku“ u više od 200 sporova, teških gotovo 60 miliona eura
94 pregleda 8 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.06.2014. 19:03h

Reorganizacija u opštinskoj administraciji u Budvi bila je za očekivati, jer su njenom efikasnosšću u radu bili nezadovoljni u manjinskim vladajućima partijama SDP i LP, ali i u većinskoj DPS, koja je i inicirala kadrosvke promjene.

Objašnjenio je kako je teret brojnih projekta, čija realizacija čeka ili tapka u mjestu, uticala na gradonačelnika Lazara Rađenovića da napravi kadrovske izmjene na ključnim mjestima u Opštini, i dovede nove ljude u Sekretarijat za pravnu zaštitu.

Rađenović je krajem prošle sedmice najavio efikasniju posvećenost u reorganizaciji Opštine u kadrovskom smislu, kako bi se, naglasio je, efikasnije posvetili projektima.

„U moj tim je dobrodošao svako“, rekao je tada Rađenović ne želeći da govori ko su novi stari kadrovi.

U fotelju sekretara za pravnu zaštitu tako je juče sjela Milena Antović, kadar DPS-a. Ona je na toj funkciji zamijenila Novaka Klisića, koji je do sada ispred SDP-a, obavljao tu dužnost. Iako je Klisić u cijelom prošlom mandatu bio na toj funkciji, od 2012. to isto mjesto je pripalo novim koalicionim dogovorom - DPS-u. Međutim, Rađenović je tada ipak ostavio Klisića na toj funkciji, do ispunjavanja uslova za penziju. Ali je sada DPS preuzeo najjači sektor u Opštini, jer Sekretarijat za pravnu zaštitu trenutno „bije bitku“ u više od 200 sporova, teških gotovo 60 miliona eura. Bilo koji kiks, u nekom od sudskih sporova, koštao bi Opštinu dugogodišnje blokade i ponovnog posrnuća.

I dosadašnji načelnik Službe za naplatu komunalija Ivan Dajković biće premješten u Sekretarijat za investicije na čijem je čelu Cvetko Pajković. Pajković se „seli“ na Dajkovićevu poziciju, upravo onu gdje je u ranijem periodu pokazao najbolje rezultate. Za ostala sekretarska mjesta još nisu donijete konačne odluke, ali se ne zna ni da li će rekonstrukcija vlasti u Budvi, stati na ovome.

“Operativac Dajković” dobio zadatak da ubrza investicije

Pajković je upravljao i naplatom komunalija do prije dvije godine, kada je osnovana posebna služba, i uspio je da uvede red, jer su do tada kompenzacije bile jedini način na koji su investitori izmirivali višemilionske dugove po tom osnovu.

Dajković je od osnivanja uspio da „izvuče“ maksimum, pa je Opština u protekle dvije godine naplatila više od 40 miliona eura na ime komunalija.

Sada je Budvi "prioritet realizacija ključnih investicionih projekta, pa je Dajković, kao jedan od ključnih Rađenovićevih ljudi i rijetkih operativaca, preusmjeren da sa nove funkcije šefa investicija, ubrza taj proces."

Bonus video: