Budvanski građanski savez: Otvorite garažu jer milioni cure

“I danas je puna vozila, ima ih mnogo više od 260, koliko je njen maksimalni kapacitet. Da je naplaćivan parking proteklih devet sezona, samo u periodu od 15. juna do 15. septembra po cijeni od 0,5 eura po satu, Opština bi inkasirala 2,5 miliona, ili čak pet miliona eura"
2 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.07.2016. 19:06h

Iz nevladinog udruženja Budvanski građanski savez pozvali su Opštinu da u roku od sedam dana otvori garažu u Rafailovićima i započne naplatu.

Aktuleni predsjednik saveza Radomir Glendža godinama ukazuje na navodne višemilionske malverzcije opštinskog rukovodstva oko izgradnje garaže .

“Davne 2008. garaža u Rafailovićima stavljena je u funkciju, nakon što je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora, na zahtjev Sekretarijata za investicije, donio rješenje kojim se odobrava privremena lokacija za objekat. Ugovorom se daje na korišćnje garaža u Rafailovićma preduzeću 'Parking servis' za obavljanje svojih redovnih djelatnosti, a potpisan je od strane tadašnjeg predsjednika Opštine Budva Rajka Kuljače i tadašnjeg i sadašnjeg direktora Javnog preduzeća Dragana Liješevića. Po dobijenom atestu za elektro instalacije i plaćene fakture za odvoz smeća, pribavljena je potrebna dokumentacija i stvoreni su uslovi da garaža radi. Iz neobjašnjivih razloga, radila je samo osam dana... Čime je pričinjena višemilionska šteta”, kazao je Glendža na konferenciji za medije.

On je saopštio da je već deveta sezona kako garaža ne prihoduje ni centa, jer se u njoj besplatno parkiraju.

“I danas je puna vozila, ima ih mnogo više od 260, koliko je njen maksimalni kapacitet. Da je naplaćivan parking proteklih devet sezona, samo u periodu od 15. juna do 15. septembra po cijeni od 0,5 eura po satu, Opština bi inkasirala 2,5 miliona, ili čak pet miliona eura, da je naplaćivan parking po cijeni od euro za sat, što je i najrealnije. Ako na taj iznos dodamo više od 3,5 miliona opljačkanog novca na ime izgradnje garaže , lako je uvidjeti koliki je minus u opštinskoj kasi“.

Bonus video: