Burno na primorju, kupači ne slušaju upozorenja: Sedam osoba spašeno u Baru i Sutomoru [VIDEO]

Iz UPSUL su apelovali na građane i turiste da ne ulaze u more i zbog velikih talasa i istaknutih crvenih zastavica
40654 pregleda 12 komentar(a)
Akcija spašavanja, Foto: UPS
Akcija spašavanja, Foto: UPS
Ažurirano: 28.07.2019. 17:07h

Iako su na svim plažama danas vidno istaknute crvene zastavice, spasilački timovi Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) imali su ovog popodneva pune ruke posla na plažama širom Bara, i za nekih sat vremena iz talasa su izvadili sedmoro kupača.

Iz UPSUL su apelovali na građane i turiste da ne ulaze u more i zbog velikih talasa i istaknutih crvenih zastavica.

"U 14:08 Pomorsko Operativni Centar je dobio informaciju da se na zapadnom dijelu sutomorske plaže nalaze četri osobe na bovama i traže pomoć. Čamac SAR-5 se odmah uputio iz barske luke, nakon deset minuta stigao na lice mjesta, gdje su naši spasioci iz uzburkanog mora izvadili tri muške i jednu žensku osobu kojima je život bio ugrožen. Već u 14:30 dobili smo novu informaciju da je potrebna asistencija u Čanju, gdje smo iz mora izvadili i spasili još jednu stariju osobu", rekao je “Vijestima” Žarko Lukšić, načelnik UPSUL Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja.

Direktor UPSUL Safet Kočan saopštio je “Vijestima” da su dvadesetak minuta poslije akcije u Sutomoru i Čanju pripadnici UPSUL na brodu SAR 5 imali još jednu uspješnu intervenciju-kod glavnog lukobrana Luke Bar izvadili su iz mora dvoje kupača starosti 17 godina, koje je nevrijeme odvuklo daleko od plaže.

"Uslijed lošeg vremena i velikih talasa naše plovilo SAR-5 je zajedno sa pripadnicima granične policije preventivno upozoravalo kupače na plaži u Šušanju da ne ulaze u uzburkano more., a brod SAR 4 je takođe preventivno bio upućen ka Ucinju", dodao je Kočan.

Kupači ne slušaju upozorenja

Spasilački brod UPSUL oko 16:45 časova intervenisao je u Sutomoru, ispred plaže hotela "Korali". Desetak kupača ušlo je u more uprkos upozorenjima, nakon čega su nadležni intervenisali i izvukli ih na plažu.

Bonus video: