Čas iz saobraćaja za najmlađe đake Tivta

Po završetku časa, đaci su se družili sa saobraćajnim policajcima, koji su im ovom prilikom omogućili da se bliže upoznaju i sa policijskim patrolnim automobilima i motociklom
989 pregleda 0 komentar(a)
Policija u zajednici, Foto: Siniša Luković
Policija u zajednici, Foto: Siniša Luković

Shodno programu rada “Policija u zajednici”, a u susret 2.oktrobru -Danu unutrašnjih poslova, pripadnici saobraćajne policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat, danas su u OŠ „Drago Milović“ u Tivtu, održali “Prvi čas bezbjednosti u saobraćaju”.

Čas su pohađali učenici prvih razreda ove najveće osnovne škole u Tivtu koje su tom prilikom policajci upoznati sa osnovama saobraćajnih propisa, u cilju podizanja bezbjednosti u saobraćaju ove populacije.

Mališanima je osnove ponašanja u saobraćaju predočio policijski inspektor I klase, u OB Tivat, Zoran Moračanin, koji je tom prilikom govorilo o saoraćajnoj signalizaciji, propisima, kako treba da se ponašaju u saobraćaju na putu od kuće do škole i od škole do kuće i sl.

Po završetku časa, đaci su se družili sa saobraćajnim policajcima, koji su im ovom prilikom omogućili da se bliže upoznaju i sa policijskim patrolnim automobilima i motociklom, parkiranim u dvorištu škole, kao i sa opremom koju koriste saobraćajni policajci i njihovom načinu rada.

Nakon prezentacije, prvačićima su podijeljeni i prigodni pokloni policajaca -rasporedi časova.

Bonus video: