Cetinje: Mobilni RTG aparat spreman za upotrebu

"Aparat je kupljen novcem iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, a koštao je 38 hiljada eura"
3434 pregleda 1 komentar(a)
Mobilni RTG aparat, Foto: Prijestonica Cetinje
Mobilni RTG aparat, Foto: Prijestonica Cetinje

Mobilni RTG aparat, koji je Prijestonica Cetinje donirala Opštoj bolnici „Danilo I“, instaliran je i spreman za upotrebu.

"Aparat je kupljen novcem iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, a koštao je 38 hiljada eura. Gradska uprava je odluku o kupovini rendgena donijela sredinom marta, nakon sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i dopisa Opšte bolnice „Danilo I“, s ciljem očuvanja i unapređenja javnog zdravlja, te omogućavanja stanovnicima Prijestonice da neophodna RTG snimanja obave na Cetinju. Najstarija bolnica u zemlji imala je i ranije RTG aprat, ali je taj uređaj bio u kvaru", saopšteno je iz Prijestonice.

Podsjećaju da je Prijestonica Cetinje krajem marta, u saradnji sa kompanijom Glosarij, nabavila respirator za Opštu bolnicu, "a finansirala je i angažovanje epidemiologa sa tročlanim epidemiološkim timom koji obavlja dvadesetčetvoročasovni nadzor i epidemiološku anketu sa pacijentima prije upućivanja u Dom zdravlja Cetinje i Opštu bolnicu „Danilo I“."

"Podršku Opštoj bolnici „Danilo I“ putem donacija u opremi i novcu uputili su i drugi pojedinici i kompanije, pa je tako Privredni klub Cetinja obezbijedio respirator, aspirator i dva bolnička kreveta, a preduzeća „Humci“ i „Muški“ i Etno selo „Sveti Georgije“ lož ulje za grijanje. Novac ili sredstva donirali su i apoteka „Vila“, Klub odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice, te preduzeća „Montell“, „Hajdana“, „Mink“ i mnogi drugi", zaključeno je.

Bonus video: