Čistoća sprovodi pojačane mjere iz nadležnosti

Redakciji se ovih dana obratilo više građana sa fotografijama smeća u okolini zgrada i lokacija na kojima žive i borave
1708 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević

Podgorička Čistoća, u skladu sa mjerama protiv širenja novog virusa korona, sprovodi pojačane mjere iz nadležnosti i to će činiti i u narednih dana, kazali su „Vijestima“.

Redakciji se ovih dana obratilo više građana sa fotografijama smeća u okolini zgrada i lokacija na kojima žive i borave.

Među njima su i stanari Ulice Branka Miljkovića na Zabjelu, koji su se žalili na privrednika čija je firma u njihovoj blizini i koji, kako su kazali, pravi i najveći otpad na toj lokaciji.

Iz Čistoće “Vijestima” su kazali da se kontejneri u toj ulici prazne svakodnevno.

“Po dobijanju vašeg upita, ekipe su obišle lokaciju i evidentirali određenu količinu odloženog ambalažnog otpada, koji je odmah odvezen, dok su svi obližnji kontejneri u trenutku obilaska bili prazni”, piše u odgovoru “Vijestima”.

Dodaju i da se nesavjesno odlaganje otpada i druge nepravilnosti prijavljuju inspekciji.

“Podsjećamo da svi odgovorni građani svoj doprinos mogu dati na način što će uočene nepravilnosti, tj. fizička ili pravna lica koja ne poštuju načine i mjesta predviđena za odlaganje otpada, prijaviti Komunalnoj inspekciji i Komunalnoj policiji”, kazali sui z Čistoće.

Iz Glavnog grada nedavno su usvojili set mjera protiv širenja korona viusa i, pored toga što je predviđeno da komunalne službe češće prazne kontejnere, mjere predviđaju i češće pranje ulic.

„Posebno u blizini objekata zdravstvenih institucija, kao i dezinfekcija pokopaca na kontejnerima koji ne posjeduju nožne pedale”, kazali su iz Glavnog grada.

Bonus video: