Djevojčica iz Mojkovca operisana u Beogradu

Tokom proteklih mjeseci "Karavan sreće" je organizovao brojne svirke, bazare, koncerte i priredbe kako bi sakupili naophodnu novčanu pomoć
2843 pregleda 0 komentar(a)
Nikolina Baltić, Foto: Karavan sreće
Nikolina Baltić, Foto: Karavan sreće
Ažurirano: 04.04.2019. 19:59h

Nikolina Baltić, osmogodišnja djevojčica iz Mojkovca, koja boluje od tumora na kostima, jutros je uspješno operisana u Beogradu.

Nakon apela za pomoć porodice Baltić upućenom građanima, srednjoškolska humanitarna organizacija "Karavan sreće" za ovu djevojčicu prikupila je 24, 523 eura, kako potvrđuje Nevena Jovanović iz orhanizacionog tima "Karavana".

"Mi se, zapravo, njoj zahvaljujemo. Zahvaljujemo jer nas je, sa svojih osam godina, naučila mnogo toga. Naučila nas je kako da djelujemo kao jedno, kako da volimo i da vjerujemo u snagu koju svi posjedujemo", kazala je Nevena u razgovoru za "Vijesti".

Takođe je dodala da je Nikolina razlog njihovog osnivanja.

"Vidjeli smo poziv za pomoć i tu je sve počelo, krenuli smo da ostvarimo njen san", zaključila je.

Tokom proteklih mjeseci oni su organizovali brojne svirke, bazare, koncerte i priredbe kako bi sakupili naophodnu novčanu pomoć.

Ivana Mašanović, članica Karavana i učenica Gimnazije "Niko Rolović" kazala je da joj je čast biti dio ove organizacije, jer su svi motivisani nečim što je istinski ljudsko i humano.

"Karavan je, dostojan svog imena, omogućio sreću Nikolini", dodala je.

Nikolinina porodica jako je zahvalna ovim mladim ljudima.

"Više od mjesec cijela Crna Gora je disala kao jedno, i to zahvaljujući dobrim mladim ljudima, koji su dali sve od sebe da spasu jedan život. Moja porodica i ja smo beskrajno zahvalni svim građanima, naročito onima koji su organizovali Karavan sreće. Nama je sva ta pomoć bila dragocjena, sakupljeni novac spasio je život mojoj sestri, mislim da vam je sve jasno", kazao je Nikolinin brat, Boban Baltić.

"Karavan" će nastaviti sa daljim radom i truditi se da "podigne svijest o tome nas koliko mala djela, zapravo čine velikim ljudima", kako je poručila Nevena iz organizacionog tima.

Bonus video: