Dodijeljene diplome na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću

995 pregleda 0 komentar(a)
Svršeni studenti specijalističkih studija, Foto: Svetlana Mandić
Svršeni studenti specijalističkih studija, Foto: Svetlana Mandić

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću uručene su diplome studentima koji su u diplomirali u drugoj polovini tekuće godine. Dekan fakulteta, prof. dr Stevo Popović, pozdravio je prisutne, a svršenim studentima poželio puno uspjeha u daljem radu.

“Želim vam da na najbolji način iskoristite znanje koje ste stekli tokom svog školovanja, odnosno diplomu koju ćete danas svečano primiti. Pored svršenih studenata na osnovnim i postdiplomskim studijama, posebno smo ponosni na činjenicu da danas promovišemo i tri doktora iz oblasti sportskih nauka”, istakao je Popović.

Diplome su dobili Nebojša Eraković, Jole Knežević, Erol Vrević, Jasmin Dizdarević, Luka Roćenović, Ivan Kovačević, Edin Hadžiosmanović, Nikola Radulović, Goran Taušan, Milica Vujović, Nikola Belada, Radosav Đokić, Božidar Anđelić, Miloš Ćipranić, Ivana Đuričanin, Nikola Tufegdžić, Anđela Đuričanin, Aleksa Zajović, Marko Krivokapić, Antonije Bošković, Andrea Raičević, Boriša Kankaraš, Darko Bogojević, Boris Pajović, Bojan Šutović, Adnan Kuloglija, Radomir Uskoković, Brano Božović, Vaso Popović, Luka Šćepanović, Lazar Perovanović, Aleksandar Popović, Dejan Toljić, Nemanja Drobnjak i Danilo Vujošević, koji su završili osnovne studije. Diplome su uručene i studentima koji su specijalizirali – Aleksandru Šćekiću, Hajrudinu Beganoviću, Anđeli Stojanović, Pavlu Maloviću, Srđanu Bajoviću, Nikoli Ostojiću, Jeleni Katić, Filipu Lješkoviću, Ajli Kurtiš, Jeleni Novović- Nikač, Milovanu Pekoviću, Šabu Šuntiću, Ivanu Jovančeviću, Luki Bogojeviću, Stefanu Varagiću, Dušanu Stuparu, Marku Mijuškoviću, Vujadinu Milonjiću, Iliji Ašaninu, Spasoju Spaiću, Stefanu Kandiću, Milošu Kuveljiću i Draganu Čaliji. Magistri, Žarko Markuš, Blažo Jabučanin, Nina Ćirović i Tamara Cupać, kao i doktori, Bahri Gjinovci, Fitim Arifi i Malsor Gjonbalaj, takođe su dobili diplome.

Svršeni studenti osnovnih studijaSvršeni studenti osnovnih studija

Za najboljeg studenta Fakulteta izabrana je Tamara Đukić, studentkinja treće godine smjera sportsko novinarstvo, sa prosječnom ocjenom 9,38.

Svečanosti su prisustvovali rektor i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, prof.dr Danilo Nikolić i prof.dr Duško Bjelica, predsjednici Opštine Nikšić i Crnogorskog olimpijskog komiteta, Veselin Grbović i Dušan Simonović, kao i brojne druge zvanice.

Magistri i doktoriMagistri i doktori

Fakultet koji broji preko 500 studenata na osnovnim, postdiplomskim i doktorskim studijama, i koji je ove godine proslavio desetogodišnjicu samostalnog djelovanja, može se pohvaliti velikim brojem sklopljenih sporazuma o saradnji kako sa naučnim istitucijama i ustanovama u zemlji i inostranstvu, tako i sa sportskim klubovima i organizacijama.

Bonus video: