Državljanin Srbije koji je pozitivan na koronavirus prebačen iz KCCG u Srbiju

Zbog kontakta sa njim, više od 40 ljekara i medicinskih radnika bjelopoljske Opšte Bolnice i Hitne pomoći, zatim pripadnika bjelopoljske i granične policije na prelazu Dobrakovo, ali i tužilaca Osnovnog tužilaštva u Bijelom Polju, kao i mještana naselja u ovoj opštini Pavinog Polja, - stavljeno je u samoizolaciju
8297 pregleda 0 komentar(a)
kccg, klinički centar, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
kccg, klinički centar, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 22.05.2020. 16:58h

Državljanin Srbije, koji je juče bio pozitivan na koronavirus, prebačen je iz Kliničkog centra Crne Gore u Srbiju, potvrđeno je Televiziji Vijesti.

Iz Instituta za javno zdravlje juče su rekli da su rezultati testa pokazali da je taj pacijent u fazi oporavka kao i da je mogućnost da nekoga zarazi minimalna. Ipak, on je, nakon što je povrijeđen u udesu kod Bijelog Polja prije 4 dana, bio u bjelopoljskoj bolnici, pa u Kliničkom centru i Specijalnoj bolnici u Risnu.

Zbog kontakta sa njim, više od 40 ljekara i medicinskih radnika bjelopoljske Opšte Bolnice i Hitne pomoći, zatim pripadnika bjelopoljske i granične policije na prelazu Dobrakovo, ali i tužilaca Osnovnog tužilaštva u Bijelom Polju, kao i mještani naselja Pavinog Polja, - stavljeno je u samoizolaciju, saznaju nezvanično naša televizija. Među izolovanim najviše ih je iz bolnice i bjelopoljskog Centra bezbjednosti a uručena su im rješenja o samoizolaciji, “koja će trajati do daljnjeg”.

Iz Instituta za javno zdravlje nisu odgovorili na pitanja Vijesti, da li se pod mjerom samoizolacije nalazi i dio ljekara i medicinskog osobolja KCCG i Specijalne bolnice u Risnu.

Bonus video: