Duh praznika u režiji Ane i Nataše

Studentkinje psihologije i matematike uz jutarnju kafu došle na ideju da se bave izradom dekoracija
4088 pregleda 0 komentar(a)
Nataša i Ana sa ukrasima, Foto: Svetlana Mandić
Nataša i Ana sa ukrasima, Foto: Svetlana Mandić

Da jutarnje kafenisanje komšinica može da bude i više od toga pokazale su Nikšićanke Nataša Goranović i Ana Nenezić.

Nova godina i Božić su na pragu, pa su njih dvije riješile da se late izrade dekoracija i sugrađanima, ali i ostalima, unesu u dom prazničnu atmosferu.

“Nas dvije smo komšinice i uz jutarnju kaficu, gledajući na internetu razne stranice, došle smo na idejuda probamo time da se bavimo - imamo volje i želje, ali i vremena. I tako smo ideju veoma brzo realizovale”, kaže Nataša, dok joj osmijeh ne silazi s lica.

Valjda i taj osmijeh ide uz praznično raspoloženje. Ali, i kreativne mlade dame koje imaju još nešto zajedničko - obje su studentkinje - Nataša studira psihologiju, a Ana matematiku.

“Evo, nas dvije smo pokazale da se psihologija, matematika i praznične dekoracije dobro slažu. Nikada se ranije ovim nijesam bavila i moram priznati da mi je bilo jako zanimljivo. Ali, tek smo skoro počeli”, kaže Ana, koja vas, kao i njena komšinica, ozari osmijehom. Vijenčići, cvijećnjaci, irvasi, anđeli, zvončići, zvjezdice, samo su dio prazničnog asortimana.

“Cilj nam je da podstaknemo sve ženske osobe da posao mogu da uzmu u svoje ruke i da ne treba da ga traže po šalterima. One sa deset prstiju mogu da stvore mnogo toga, obezbijede sebi novac, dobru zabavu, ali i nađu srodnu dušu, kao što sam ja našla Anu”, kaže Nataša.

Uvjerene su da se trud i upornost uvijek isplate. Ali, čak i ako ne uspiju da prodaju sve ukrase, kako rekoše, ništa ne gube - njihovi domovi imaće dekoraciju više, a one će biti bogatije za jedno iskustvo. A to, smatraju Nataša i Ana, ne može novcem da se plati.

“Mislim da uz svaki trud koji se uloži može da se izvuče neka zarada. Nije bitna samo ona novčana jer i iskustvo je dobra zarada. Čovjek kada radi proširuje svoje vidike, stiče nešto novo a iskustvo je možda najveći kapital koji možemo da imamo, jer ne možemo da ga izgubimo. Novac se potroši za čas, a iskustvo ostaje i njega možemo ponovo iskoristiti i unovčiti. Ako uspijemo sve ovo da prodamo, dobro je, ako ne imaćemo dodatnih ukrasa da ukrasimo naše domove”, kaže Nataša.

Ana je umjesto pozdrava poručila da je ovo tek njihovov početak jer namjeravaju sve praznike da obilježe adekvatnim ukrasima.

Bonus video: