Fakultet za pomorstvo dobitnik nagrade "21 novembar"

„Nagrada potvrđuje da je Fakultet za pomorstvo prepoznat kao moderna obrazovna visokoškolska institucija, koja se kroz dugu i uspješnu tradiciju bavi obrazovanjem kadrova u pomorstvu i obukom pomoraca“, kaže se u saopštenju
60 pregleda 5 komentar(a)
Fakultet za pomorstvo, Kotor, Foto: Facebook
Fakultet za pomorstvo, Kotor, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.11.2015. 19:59h

Fakultet za pomorstvo Univerziteta Crne Gore (UCG) ovogodišnji je dobitnik nagrade "21. novembar", koju grad Kotor tradicionalno dodjeljuje u okviru obilježavanja Dana Opštine.

Odluku o dodjeli nagrade donio je sedmočlani žiri, uz obrazloženje da se nagrada dodjeljuje Fakultetu za pomorstvo za izuzetan doprinos u razvoju savremenog obrazovanja i usavršavanja kadrova u pomorstvu.

Kako je saopšteno iz Rektorata UCG, nagrada će sjutra biti uručena dekanu Fakulteta Danilu Nikoliću, na svečanoj sjednici Skupštine Opštine Kotor.

„Nagrada potvrđuje da je Fakultet za pomorstvo prepoznat kao moderna obrazovna visokoškolska institucija, koja se kroz dugu i uspješnu tradiciju bavi obrazovanjem kadrova u pomorstvu i obukom pomoraca“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da taj Fakultet, opremljen modernim brodskim simulatorima, laboratorijama, kao i stručnim ljudskim resursima, zauzima značajno mjesto u sistemu visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

„Nagrada povodom Dana Opštine Kotor je još jedan podstrek za dalji uspješan rad Fakulteta“, naveli su iz Rektorata, dodajući da će novčani dio nagrade biće poklonjen u humanitarne svrhe.

Bonus video: