Fekalije sa plaže uklonili nakon puna tri dana

Čitaoci “Vijesti “ žalili su se u ponedjeljak da se fekalije iz Gornjeg Šušanja kroz uređeni kanal ulivaju u more. “Obaviještena je prije par dana republička inspekcija, rekli su da su nenadležni. Obaviješteno je prije par dana Morsko dobro Budva - rečeno da će javiti ‘nekome dolje’. U ponedjeljak ujutro smo zvali sanitarnu inspekciju Bar - ne javljaju se na fiksni telefon”, naveli su čitaoci
8506 pregleda 10 komentar(a)
Fekalije na plaži, Foto: Čitalac "Vijesti"
Fekalije na plaži, Foto: Čitalac "Vijesti"

Puna tri dana, i to najtoplija ovog ljeta, u špicu sezone, trebalo je nadležnim institucijama da uklone jezerce sa fekalijama koje je prošlog vikenda osvanulo na šušanjskoj plaži Žukotrlica.

Radnici Vodovoda i kanalizacije su u ponedjeljak popodne počeli čišćenje sanitarnog incidenta, koje je završeno u utorak prije podne, a to je urađeno pošto su “Vijesti” nakon prijave čitalaca kontaktirale v. d. predsjednika MZ Šušanj Peša Glavanovića.

“Bio sam van grada pa nisam bio upućen šta se dešava. Čim su me “Vijesti” zvale, pozvao sam upravu Vodovoda koja je odmah uputila cisternu”, kazao je Glavanović.

Čitaoci “Vijesti “ žalili su se u ponedjeljak da se fekalije iz Gornjeg Šušanja kroz uređeni kanal ulivaju u more. “Obaviještena je prije par dana republička inspekcija, rekli su da su nenadležni. Obaviješteno je prije par dana Morsko dobro Budva - rečeno da će javiti ‘nekome dolje’. U ponedjeljak ujutro smo zvali sanitarnu inspekciju Bar - ne javljaju se na fiksni telefon”, naveli su čitaoci.

Nakon prijema prijave, komunalna policija uputila je inspektore na lice mjesta, koji su obavijestili Vodovod, ali su ih radnici Vodovoda navodno obavijestili da su sve njihove prelivne šahte u redu, a da uzrok treba tražiti u lošem stanju kolektora.

Izvršni direktor Vodovoda i kanalizacije Mladen Đuričić izjavio je juče da za ovo preduzeće “poseban i zasad nerješivi problem” predstavlja održavanje kanalizacionog kolektora duž Ulice IV proleterske brigade.

“Postojeće tehničko rješenje ne omogućava potrebnu funkcionalnu sposobnost kolektora da prihvati sve otpadne vode iz naselja koja mu gravitiraju za vrijeme turističke sezone, kada dolazi do njegovog dodatnog opterećenja. To ima za posljedicu povremena izlivanje otpadnih voda na havarijskom ispustu kod restorana “BB”. Zbog toga smo uveli danonoćno dežurstvo kod ispusta kako bi spriječili izlivanje otpadnih voda ili ih barem sveli na najmanju moguću mjeru”, kazao je Đuričić.

Bonus video: