FOTO Biciklijadu u Nikšiću obilježili najmlađi učesnici

"Cilj nam je ispunjen jer smo ovu biciklijadu upravo željeli da poklonimo mladima, a oni su i bili najbrojniji učesnici. Namjera nam je bila da ih motivišemo da tokom ljeta koriste bicikl kao alternativno ekološko prevozno sredstvo koje ne zagađuje životnu sredinu, ali i da promovišemo biciklizam kao sport i kao moderan atraktivan vid rekreacije”, kazala je Ana Petrović Njegoš, iz BK "Perun"
638 pregleda 3 komentar(a)
Sa biciklijade, Foto: Svetlana Mandić
Sa biciklijade, Foto: Svetlana Mandić

Da se bicikl u gradu pod Trebjesom vraća na velika vrata govori i to što je na biciklijadi održanoj u susret ljetnjem raspustu, koju je organizovao Biciklistički klub (BK) "Perun", od oko 150 učesnika njih preko pedeset bili su mališani uzrasta do deset godina.

"Cilj nam je ispunjen jer smo ovu biciklijadu upravo željeli da poklonimo mladima, a oni su i bili najbrojniji učesnici. Namjera nam je bila da ih motivišemo da tokom ljeta koriste bicikl kao alternativno ekološko prevozno sredstvo koje ne zagađuje životnu sredinu, ali i da promovišemo biciklizam kao sport i kao moderan atraktivan vid rekreacije”, kazala je Ana Petrović Njegoš, iz BK "Perun".

Prema njenim riječima biciklizam se može posmatrati i kao turistički proizvod jer je dobar način da se otkrija i upozna okolina Nikšića koja je bogata prirodnim ljepotama i kulturno-istorijskim znamenitostima.

"Rijetko koji grad ima toliko bIciklističkih staza u okolini i mogućnosti za planinski biciklizam u ruralnom dijelu kao što je to Nikšić. Zato su nam u urbanom dijelu grada potrebne biciklističke staze. Savremeni čovjek svakim danom sve više vozi bicikl i predviđanja kažu da će do 2025. godine električni bicikl potpuno izbaciti automobile iz gradske sredine”, istakla je Petrović.

Najsrećniji učesnik biciklijade je jedanaestogodišnja Ana Gojković koja je dobila bicikl.

Diplomama su nagrađeni najmlađi i najstariji učesnici - trogodišnji Lazar Jauković, petogodišnja Una Barović i šezdesetosmogodišnji Branko Jaredić.

Za vrijeme biciklijade, koju je obezbjeđivala saobraćajna policija, svi koji su željeli mogli su da provjere šećer u krvi i krvni pritisak, zahvaljujući PZU "Moj doktor", dok je BK "Perun" nakon dionice duge pet kilometara za učesnike organizovao druženje na gradskom Trgu.

Galerija

Bonus video: