Foto konkurs: Prirodne ljepote sjevera Crne Gore

Pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 28. februara, imaju svi ljubitelji fotografije sa prebivalištem ili mjestom rođenja u opštinama Nikšić, Plužine, Šavnik i Žabljak
1206 pregleda 1 komentar(a)
Durmitor, Foto: Zoran Džinkić
Durmitor, Foto: Zoran Džinkić
Ažurirano: 27.01.2019. 12:58h

NVO Umjetničko muzičko udruženje "Scena" iz Nikšića objavilo je foto konkurs "Prirodne ljepote sjevera Crne Gore" za opštine Nikšić, Plužine, Šavnik i Žabljak.

Najbolji radovi biće nagrađeni diplomama, a prva tri mjesta elektronskim uređajem tablet – računarima.

"Cilj ovog foto konkursa je promocija prirodnih ljepota sjevernih opština Crne Gore, kao i promocija fotografije kao umjetnosti kod učenika osnovnih, srednjih škola i studenata iz pomenutih opština", kazao je Zoran Džiknić, koordinator projekta.

Pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 28. februara, imaju svi ljubitelji fotografije sa prebivalištem ili mjestom rođenja u opštinama Nikšić, Plužine, Šavnik i Žabljak, a insistiraće se na originalnosti i fokusu na lokalnu sredinu.

Moguće je poslati najviše tri fotografije na mejl adresu nvoscenaniksic@gmail.com, a o pobjednicima će odlučiti tročlani stručni žiri kao i posjetioci izložbi koje tokom marta i aprila biti organizovane u Nikšiću, Plužinama, Žabljaku i Šavniku.

"Od pristiglih radova stručni projektni tim "Scene" odabraće 30 najboljih fotografija i organizovati putujuće foto izložbe u gradovima čije prirodne ljepote namjeravamo da promovišemo", kazao je Džiknić.

Foto konkurs se realizuje u sklopu projekta pod nazivom "Pospješivanje i promocija kulturno-umjetničkog stvaralaštva mladih Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka" koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore.

Bonus video: