FSCG u problemu: Moldavci stižu, a stadion u blokadi

7 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2014. 19:34h

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) imaće velikih poteškoća da organizuje utakmicu reprezentacije sa Moldavijom, jer rekonstrukcija Ulice 19. decembra, kod Gradskog stadiona, nije završena na vrijeme, što su ranije FSCG obećali iz Glavnog grada.

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac kazao je “Vijestima” da je zbog radova na pomenutoj saobraćajnici nemoguće prići južnoj tribini stadiona i da će imati velikih problema oko organizacije prve utakmice kvalifikacija za

Evropsko prvenstvo, koja će se odigrati 8. septembra.

“Sa organizacionog aspekta ne znam kako da formiramo restriktivnu zonu, gdje da postavimo bezbjedonosne ograde, kako da regulišemo saobraćaj... Postoji i bezbjedonosni aspekat, jer može doći do incidenata, s obzirom na to da je zbog radova cijeli ovaj prostor pun kamenja”, pojasnio je Đurđevac.

On je istakao da je FSCG, još sredinom avgusta, dobio garancije od Glavnog grada da će svi radovi oko stadiona biti završeni do 1. septembra.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, međutim, tvrde da su predviđeni radovi završeni.

“Svi radovi u okviru rekonstrukcije prve faze Ulice 19. decembra, u dužini od 110 metara, koji su bili predviđeni ugovorom, završeni su do 1. septembra.

Preostala je montaža semafora na raskrsnici Ulice 19. decembra sa Ulicom slobode i Bulevarom Ivana Crnojevića, što je predmet ugovora za rekonstrukciju dijela Bulevara Ivana Crno j e v i ć a”, odgovoreno je juče “Vijestima”.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su juče mašine i samo trojicu radnika preduzeća “Gradnja promet”, koji su radili na izgradnji atmosferske kanalizacije, a ulica kod južne tribine bila je raskopana.

“Vijestima” je ranije saopšteno da će i Ulica 19. decembra i Bulevar Ivana Crnojevića biti završeni do kraja avgusta, nakon što je rok za završetak radova dva puta bio prolongiran zbog, kako su pojasnili nadležni, pronalaska grobnica I lošeg vremena.

Delegat će imati "žestoke zamjerke"

Đurđevac je naglasio da ne postoji bojazan da će utakmica sa Moldavijom biti otkazana, ali da će delegat FIFA u zapisniku navesti

“žestoke zamjerke”.

“Neće doći do odlaganja ili otkazivanja utakmice sigurno, ali će komisija staviti žestoke zamjerke zbog radova”, kazao je Đurđevac.

Iz Agencije je saopšteno da će saobraćaj za motorna vozila u Ulici 19. decembra biti zabranjen u vrijeme odigravanja utakmice,

“u skladu sa dosadašnjom praksom”.

Galerija

Bonus video: