Glavni grad: Sačuvaćemo Podgoricu od destrukcije

"Zbog ugrožavanja bezbjednosti naših kolega, Glavni grad će nadležnim državnim organima podnijeti krivične prijave protiv NN lica", saopšteno je iz Glavnog grada
10340 pregleda 23 komentar(a)
Sinoć na Zlatici, Foto: Savo Prelević
Sinoć na Zlatici, Foto: Savo Prelević

Glavni grad saopštio je da su tokom nereda na Zlatici povrijeđena tri radnika Komunalne policije i Agencije za stanovanje, a da su lakše povrede zadobila i dva radnika gradskog preduzeća Čistoća.

Kako navode iz Glavnog grada, nadležne gradske službe i preduzeća sinoć su su izašle na teren kako bi oštećenu gradsku imovinu i javne površine vratile u prvobitno stanje.

"U pokušaju da zaštite imovinu koja pripada svim građanima Glavnog grada, naše kolege bile su izložene najprije pritiscima određenog broja okupljenih građana, a potom i napadnute kamenicama i raznim pirotehičkim sredstvima. Kao posljedica takvog huliganskog djelovanja, trojica naših kolega iz Komunalne policije i Agencije za stanovanje, sinoć je povrijeđeno i primljeno u Urgentni centar, a lakše povrede pretrpjela su i dva radnika gradskog preduzeća Čistoća. Zbog ugrožavanja bezbjednosti naših kolega koje su, kao i uvijek, savjesno i odgovorno izvršavale svoje radne zadatke, Glavni grad će nadležnim državnim organima podnijeti krivične prijave protiv NN lica", saopšteno je iz Glavnog grada.

Zlatica neredi
Sinoć na Zlatici(Foto: Savo Prelević)

Poručuju da če u saradnji s pripadnicima Uprave policije, nastaviti da djeluju u cilju zaštite imovine Glavnog grada.

"Na koju, koristeći trenutne političke okolnosti, jedan broj neodgovornih pojedinaca posljednjih dana otvoreno atakuje. U tom smislu, nakon sinoćnjih događaja na Zlatici, i onima koji su imali dileme s tim u vezi, postalo je jasno da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti koristi kao puki izgovor za destruktivno djelovanje politički ostrašćenih pojedinaca i grupa. Pozivamo sugrađane da svoja vjerska osjećanja i politička uvjerenja iskazuju na civilizovan način koji ne ugrožava interese drugih ljudi i našeg Grada. Ukoliko to ne bude slučaj, Glavni grad će odlučno djelovati i, kao i do sada, pružiti maksimalnu podršku državnim organima u cilju očuvanja javnog reda i mira i zaštite vitalnih interesa našeg Grada i naše države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: