Glavni grad: Vlahoviću važno samo da se oglasi ne bi li prikupio koji poen kod donatora

Iz kancelarije Glavnog grada su poručili Vlahoviću da "bi trebao više da se posveti jačanju svijesti kod građana o važnosti brige o životinjama a ne da se bavi kritizerstvom"
2179 pregleda 27 komentar(a)
Kante postavljene juče, Foto: Glavni grad
Kante postavljene juče, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 09.06.2019. 13:55h

"Sigurno je je iz pozicije Dragoja Vlahovića veoma lako voditi gradsko preduzeće, zašto ne i čitav grad, korištenjem Google pretrage i poručivanjem mobilijara vjerovatno sa Ali expressa", reagovali su iz Glavnog grada.

Oni su reagovali na izjavu NVO Prijatelji životinja Podgorica, koji su juče kritikovali Opštinu da su korpe za odlaganje psećeg izmeta nabavili po deset puta većoj cijeni.

"U realnosti i izvan pukog kritizerstva čak ni to nije jednostavno, posebno jer se ne koristi na pravi način. Vlahović je, na primjer, „zaboravio“ da uporedi specifikacije proizvoda i materijale od kojih su kante napravljene, da ne govorimo o tome da nije ni pomislio u cijenu uračuna PDV, prevoz, carinu i sve što uobičajeno ide uz kupovinu", kazali su iz Opštine.

Oni dodaju da Vlahović nije do kraja pročitao saopštenje Glavnog grada do kraja.

"Očigledno je za Vlahovića važno samo da se oglasi, pa kako god to zvučalo, ne bi li prikupio koji poen kod donatora. Takođe, ne bi bilo loše da Vlahović ponekad saopštenje pročita do kraja. Tako bi shvatio da uz ovu kupovinu 10 korpi za odlaganje psećeg izmeta ide donacija mnogo veće vrijednosti i iznosi 10.000 eura, a čine je dva polupodzemna kontejnera za odlaganje „suve” i „mokre“ frakcije, koje je kompanija “Korali” iz Kraljeva donirala D.O.O. „Čistoća“. Ove posude biće postavljene na lokacijama u Ulici Vasa Raičkovića, preko puta broja 33, i na Bulevaru Revolucije, u blizini broja 5", kazali su oni.

Iz kancelarije Glavnog grada su poručili Vlahoviću da "bi trebao više da se posveti jačanju svijesti kod građana o važnosti brige o životinjama a ne da se bavi kritizerstvom".

"Jedno je sigurno – da je Vlahović uložio jednak trud u jačanje svijesti kod građana koji ulaže u kritizerske medijske nastupe, sigurno bi potreba za kaznenim mjerama bila mnogo manja od postojeće, a posebno od one koju Vlahović predlaže – „komunalni policajac po glavi stanovnika“.I D.O.O. „Čistoća“ i sve službe Glavnog grada nastaviće da opremaju javne površine potrebnim mobilijarom, uključujući i korpe za odlaganje psećeg izmeta, u skladu sa potrebama razvoja grada i onim što su zahtjevi građana. Dragoja Vlahovića pozivamo da se pridruži ostalim kolegama iz nevladinog sektora koji aktivno učestvuju u organizaciji i realizaciji brojnih zajedničkih aktivnosti", .

Bonus video: