Golubović: Program "Njega starih lica" u Pljevljima neophodan i koristan

„Ako uspijemo da obezbijedimo finansijska sredstva, onda ćemo u idućoj godini povećati i broj korisnika i interval obilazaka“, kazao je Golubović
730 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje posjete
Sa današnje posjete

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović sa saradnicima posjetio bračni par Džehović – Zinetu i Avda i Radojku Peruničič, korisnike programa „Njega starih lica“, kojima je uručio prigodne poklone.

Iz kabineta predsjednika Opštine je saopšteno da je posjeta je upriličena povodom 1. oktobra, Međunarodnog Dana starih osoba.

Program „Njega starih lica“, istakli su domaćini je neophodan i koristan, ali bi bio još kvalitetniji ukoliko bi posjete i boravak geronto domaćica kod korisnika programa bili i češći i duži.

Jednokratne sedmične posjete za samačka domaćinstva i dvokratne za bračne parove, u trajanju od po dva sata, smatraju oni, premalo su za sve obaveze i poslove u kojima im pomažu geronto domaćice.

Predsjednik opštine zahvalivši se na gostoprimstvu najavio je nastavak programa i u budućem periodu.

„Opština Pljevlja i nadležni Sekretarijat za društvene djelatnosti se odgovorno odnose prema svim sugrađanima koji su u stanju socijalne ili neke druge potrebe i kojima je potrebna pomoć. Sa posebnom pažnjom se odnosimo prema projektu geronto domaćica kojeg finansiramo iz Budžeta ali znam da uvijek i treba i može više“, kazao je predsjednik Golubović dodavši da će projekat biti nastavljen i u narednoj godini u istom ili većem obimu.

„Ako uspijemo da obezbijedimo finansijska sredstva, onda ćemo u idućoj godini povećati i broj korisnika i interval obilazaka“, kazao je Golubović.

Program podrške i pomoći starijim sugrađanima „Njega starih lica“ Opština Pljevlja, u kontinuitetu, najprije u partnerstvu sa Zavodom za zapošljavanje, a potom samostalno, realizuje od 2005. godine.

Zaposleno je 12 gerontodomaćica a Program trenutno koristi 80 starih Pljevljaka. G.M.

Bonus video: