Herceg Novi: Parkinga, ipak nema za džabe

Odbornici su donijeli zaključak i da se na narednoj sjednici raspravlja o nacrtu plana privremnih objekata koji reguliše ulično parkiranje
3 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.09.2013. 18:35h

Odbornici SNP-a, Srpske liste, Nove i PzP-a na zasjedanju hercegnovskog parlamenta poništili su odluku koja je donesena na jednoj od ranijih sjednica da se parking ne naplaćuje od 1. oktobra do 1. maja, osim u centru grada.

Parlament je usvojio zaključak, koji je predložio Obrad Gojković (SNP), kojim se tvrdi da je odluka da se ne naplaćuje parking nesprovodiva jer je planski dokument, koji to predviđa, u koliziji za važećim planom.

On je ustvrdio da će se “stupanjem na snagu novog programa rada i finansijskog plana budućeg 'Parking servisa' DOO, stvoriti pretpostavke za početak realizacije zaključka o nenaplaćivanju parking u jednom dijelu godine”.

Stavljanje takve odluke na izjašnjavanje bio je povod za odbornike DPS-a, SDP-a i Novske liste da napuste jučerašnji nastavak sjednice SO Herceg Novi koja je održana u dvorani “Park”.

“Podmetanjem ovog kukavičijeg jaja, potpuno ste ispoštovali ovaj dom, jer ovo je pozorište i mi ćemo napustiti sjednicu”, kazao je Andrija Radman (DPS) uz obrazloženje da odbornici te partije nijesu u parlamentu ”da im daju podršku za nezakonite i nelegalne odluke koje su protivne interesima građana”.

Miloš Konjević, odbornik “Novske liste i to čiste”, čiji je predlog i bio da se ne naplaćuje parking, napuštanje sjednice je obrazložio uvjerenjem da odluka neće biti ponovo donesena.

“Ja ću predvoditi proteste i mirnom šetnjom pokazati revolt, jer ovo je borba za građane Herceg Novog”, najavio je Konjević.

Odbornici su donijeli zaključak i da se na narednoj sjednici raspravlja o nacrtu plana privremnih objekata koji reguliše ulično parkiranje.

Odluka o osnivanju “Parking servisa” DOO bila je povod da opozicioni odbornici ponove kritike na račun rada tog preduzeća.

Ukazano je i na veliki broj zaposlenih, među njima i penzionera.

Odbornici koalicije na vlasti su negirali sve optužbe uz argument da su zakonitost u radu preduzeća potvrdile brojne inspekcije.

U nastavku sjednice odbornici su, bez prisustva DPS-a, SDP-a i Novske liste, usvojili odluku o lokalnim administrativnim taksama, izvještaj o uređenju prostora za prošlu sa programom rada za ovu i narednu godinu, kao i akcioni plan za borbu protiv korupcije i izvještaj komisije za borbu protiv korupcije.

Spomenik kralju Tvrtku I

Na sjednici je usvojen i program podizanja spomen-obilježja na teritoriji opštine Herceg-Novi u 2013. koji predviđa postavljanje spomenika kralju Tvrtku I, osnivaču grada, kao i popu Savu Nakićenoviću, autoru znamenitih djela.

Donesena je i odluka o postavljanju spomen ploče na kuću u kojoj je rođen katolički svetac Leopold Mandić, poznat kao duhovnik i sveštenik koji se zalagao za ujedinjenje svih hrišćana.

Prije osam godina skupštinska većina, a SNP je i tada bio najbrojnija partija u vladajućoj koaliciji, odbila je da predlog takve odluke stavi na dnevni red.

Bonus video: