Ibrahim Čikić i Vučić Popović se izmirili

Ruku pružio iz obzira prema godinama i zdravlju Popovića
104 pregleda 1 komentar(a)
Ibrahim Čikić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ibrahim Čikić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.04.2015. 10:58h

Bjelopoljski ginekolog u penziji Vučić Vule Popović povukao je juče tužbu protiv sugrađanina Ibrahima Čikića, nakon što mu je pisac pružio ruku pomirenja uz izvinjenje.

Čikićev punomoćik, advokat Aco Vojinović, kazao je da odustaju i od traženih troškova prema Popoviću.

Čikiću se ponovo sudi po tužbi devet Bjelopoljaca, zbog povrede časti i ugleda i djelimično pravosnažne presude kojom je Čikiću dosuđeno da plati 4000 eura dvojici tužilaca. Istom presudom tužbeni zahtjev je pravosnažno odbijen u odnosu našest tužilaca.

U odnosu na dnevni list “Vijesti”, koje su prenosile dijelove iz Čikićeve knjige “Gdje sunce ne grije”, tužbeni zahtjev devetorice Bjelopoljaca u cjelosti je odbijen kao neosnovan.

Povlačenjem tužbe na dan ročišta ova parnica je okončana i u odnosu na Popovića.

Sedam bivših službenika bjelopoljskog zatvora i dvojica doktora, tužili su Čikića da ih je oklevetao u knjizi. Čikić je pisao o torturi koja je počinjena nad njim početkom devedesetih godina, dok je kao član SDA bio u pritvoru.

Čikić je kazao da je pružio ruku pomirenja iz obzira prema godinama i zdravstvenom stanju Popovića, koji je već osuđen da plati troškove “Vijestima” zbog neosnovane tužbe za duševne bolove.

“Kao humanista i kao čovjek koji se bavi duhovnošću, iako mi je učinjena nepravda, učinio sam sve da ga zaštitim od dodatnih troškova. Što se tiče djelimično pravosnažne presude, koja je sramna, pravdu ću zatražiti u Ustavnom sudu”, kazao je Čikić.

Bonus video: