"Na svakom mjestu i u svakoj prilici braniti SPC"

Iz SPC je nakon pisanja "Vijesti" da na njihovom zvaničnom sajtu nema ni pomena o susretu patrijarha Irineja sa liderima DF Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, saopšteno da ih je Irinej 25. decembra primio u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu
28040 pregleda 80 komentar(a)
Patrijarh srpski Irinej, Foto: BETAPHOTO
Patrijarh srpski Irinej, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 26.12.2019. 15:01h

Patrijarh srpski Irinej je blagoslovio lidere Demokratskog fronta da se na svakom mjestu i u svakoj prilici bore i ne odustanu od odbrane Srpske Pravoslavne Crkve, saopšteno je iz SPC.

Saopštenje na sajtu SPC je objavljeno nakon što je sekretar Srpske patrijaršije đakon Aleksandar Praščević "Vijestima" kazao da je Irinej dao blagoslovo da se stav brani u Skupštini, a ne na ulici

Prethodno na sajtu SPC nije bilo ni pomena o susretu kojim su se pohvalili Milan Knežević i Andrija Mandić.

Demokratski front (DF) pozvao je juče vjernike i građane koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori da dođu ispred Skupštine danas, 26. decembra, u 11 časova navodeći da su dobili blagoslov patrijarha srpskog Irineja.

Milan Knežević, patrijarh Irinej, Andrija Mandić
Knežević, Irinej i Mandić(Foto: Printscreen)

Na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) koja je uvijek do sada javno pozivala na okupljanja iza kojih oni stoje nema pomena o današnjem protestu koji je najavio DF.

Bonus video: