Iz budžeta Opštine Nikšić novac samo za plate

Dodatne troškove kroz investicije i programske aktivnosti bile bi udar na budžet koji ionako svake godine podbaci
0 komentar(a)
SO Nikšić, Foto: Darko Bulatović
SO Nikšić, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 26.01.2012. 18:47h

Većinom glasova odbornika Skupštine opštine na sjednici je usvojen program rada 11 javnih preduzeća. Po onome što se moglo čuti, čini se da će sve te ustanove uglavnom novac dobijati isključivo za plate zaposlenima, jer bi dodatne troškove kroz investicije i programske aktivnosti bile udar na budžet koji ionako svake godine podbaci.

Odbornicima opozicije, ali i vladajuće koalicije DPS - SDP, najinteresantniji su bili programi Komunalnog preduzeća i Vodovoda i kanalizacije.

Direktor Komunalnog Miodrag Muratović, kazao je da mehanizacija za održavanje ulica i puteva u zimskom periodu koju posjeduju nije u najboljem stanju, ali da su ove godine uspjeli uspješno da se izbore sa svim problemima.

"Trenutno imamo jedan posipač soli i jedan snjegočistač, a sljedeće nedjelje nabavićemo i drugi", kazao je Muratović i naglasio da će se u zimskom periodu javne površine i putevi održavati po prioritetima, počev od najbitnijih gradskih ulica pa do lokalnih puteva.

U JP Vodovod i kanalizacija, kako je kazala predsjednica UO Olivera Božović, oko 470.000 eura uložiće u rekonstrukciju pumpne stanice Duklo, stare skoro 30 godina.

Odbornike je interesovalo i dokle se stiglo sa zamjenom starih azbestnih cijevi koje sadrže kancerogene materije. Tehnički direktor Vodovoda, Savo Vušković, kazao je da se na njihovoj zamjeni konstantno radi i da je za razliku od Podogorice, koja ima preko 60 procenata vodovodne mreže od azbestnih cijevi, u Nikšiću taj procenat sveden na tek nešto više od 16 odsto.

Iz Vodovoda su najavili praćenje izgradnje 22 kilometra fekalne kanalizacije i kolektora otpadnih voda koji će po završetku radova biti predati na upravljanje Vodovodu.

Gase JP „Dr Zoran Kesler“?

Tokom sjednice predsjednik Opštine Nebojša Radojičić, iskoristio je priliku da prokomentariše i višegodišnju neriješenu situaciju i postojanje dvaju lovačkih društava u tom gradu.

On je kazao da će predložiti ukidanje Javnog preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači “Dr Zoran Kesler”, koje je formirano 2007. godine, ukoliko druga lovačka organizacija sličnog naziva, NVO za uzgoj, zaštitu i lov divljači “Dr Zoran Kesler”, od Ministarastva poljoprivrede dobije koncesiju za gazdovanje lovištima u narednih 10 godina.

Kako je kazao, u toj oblasti je evidentan opšti javašluk, navodeći i nedavni primjer košute koju je u Goliji odstrijelio član tog lovačkog društva.

Bonus video: