Kad Đukanović banči, policija ne smije da interveniše

"Zbog njegovog društva i njegove klike, bahanalija koje je izvodio do pet ujutru je maltretirao dvije zgrade u Ulici serdara Jola Piletića”, rekao je Bojanić
300 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, šampanjac, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, šampanjac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.12.2013. 20:05h

Poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić dostavio je “Vijestima” telefonski listing, iz kog se vidi da je 17. novembra pozivao policiju, kako bi prijavio buku u podgoričkom kafiću “Bahus”.

Taj listing demantuje zvanične odgovore Uprave policije “Vijestima” od pretprošle sedmice, u kojima se tvrdi da u noći između 16. i 17. novembra niko nije prijavio buku u tom kafiću.

Bojanić se 21. novembra, prilikom napuštanja skupštinske sale, obratio premijeru Milu Đukanoviću prozivajući ga za “bahanaliije” koje je organizovao u restoranu “Bahus” u Podgorici, iznad njegovog stana, u ranim jutarnjim satima u nedjelju 17. novembra, nakon lokalnih izbora.

Bojanić je na plenumu rekao da ni policija nije smjela da interveniše, iako mu je Đukanović poručio da treba da se obrati onome ko je odgovoran za to. Na konferenciji za novinare, Bojanić je tada kazao da je premijer sa prijateljima u “Bahusu” do kasnih jutarnjih sati držao budnim stanovnike zgrade u kojoj se restoran nalazi.

Poziv upućen u 04:17, trajao je 56 sekundi, faksimil Bojanićevog listinga

“Pored svih zakona koje sam naveo da je kršio premijer, on je čak uspio da prekrši i opštinski propis o radnom vremenu. Zbog njegovog društva i njegove klike, bahanalija koje je izvodio, simbolično se pogodilo, u restoranu 'Bahus', nazvan po grčkom bogu koji je poznat po bahanalijama, do pet ujutru je maltretirao dvije zgrade u Ulici serdara Jola Piletića”, kazao je Bojanić.

On je tada rekao da su osim buke, na ulici bili i nepropisno parkirani automobili, ali da su policajci, koji su dobili poziv u 4 ujutru, samo došli i sramežljivo se pozdravili sa obezbjeđenjem i napustili kafanu. “Nije im palo na pamet, niti su smjeli da prekinu to što su radili do 5 sati ujutru”, rekao je Bojanić.

“Očigledno pokušavaju da sakriju svoju sramotu. Pokazuju da nijesu u stanju da sprovode zakon”, kazao je Bojanić

“Povodom Vašeg dopisa u vezi sa eventualnom prijavom buke u kafe baru 'Bahus' u Podgorici, obavještavamo Vas sljedeće: Centar bezbjednosti Podgorica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u noći između 16. i 17. novembra 2013. godine, nije zaprimio nijednu prijavu koja se odnosi na evenutalno postojanje buke te večeri u kafe baru 'Bahus'”, piše u odgovoru Uprave policije od 28. novembra.

Pokušavaju da sakriju svoju sramotu

U listingu poziva sa Bojanićevog fiksnog broja, koji je dostavljen “Vijestim” vidi se da je broj 122 pozivan 17. novembra u 4 sata i 17 minuta iza ponoći.

Poziv je trajao 56 sekundi. Bojanić tvrdi da je upravo tada policiji prijavljena buka i da su tražili da intervenišu.

Nakon što mu je iz “Vijesti” rečeno da su iz Uprave policije negirali da je postojala prijava u vezi sa bukom u “Bahusu”, Bojanić je kazao da policija time pokušava da prikrije da nije smjela reagovati.

“Očigledno pokušavaju da sakriju svoju sramotu. Pokazuju da nijesu u stanju da sprovode zakon”, kazao je Bojanić.

Bonus video: