Karneval u Budvi od 29. aprila do 5. maja

829 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg karnevala u Budvi, Foto: Jugoslav Belada/BETA
Sa prošlogodišnjeg karnevala u Budvi, Foto: Jugoslav Belada/BETA

“Karnevalske majske večeri“, od 29. aprila do 5. maja, označiće početak ljetnje turističke sezone u Budvi, a raznovrstan program pretvoriće trgove ispred i unutar Starog grada u podijum za ljubitelje dobre muzike i energije, saopštili su organizatori Opština Budva, lokalna Turistička organizacija i NVO Feštađuni.

Oni su dodali da je program osmišljen tako da zadovolji različite ukuse i uzraste i ispuni očekivanja svih onih koji prvomajske praznike rado provode u Budvi.

Tokom sedam dana na Trgu slikara ispred Starog grada i na trgovima u Starom gradu, biće priređena dešavanja kao što su veče bajkera, veče folklora i veče zumbe i salse, uz muziku raznih žanrova.Zvijezde večeri nastupaće u 22 sata, i to YU grupa 30. aprila u okviru Večeri bajkera, Sanja Ilić i Balkanika 1. maja u okviru Večeri folklora, dok 2. maja pjeva Jelena Rozga.

Posljednja tri dana manifestacije rezervisana su za 17. Međunarodni turistički karneval i 18. Proljećnu noć pod maskama. Karneval će početi u petak, 3. maja, kada će maske tradicionalno, Abrumom, pozivati građane i turiste na feštu. Zabava se nastavlja unutar i ispred zidina Starog grada, gdje u 22 časa nastupa bend The Grupa. Velika karnevalska povorka, 4. maja, imaće, najavljeno je, više od 2000 učesnika iz petnaestak zemalja, među kojima su Kuba, Španija, Italija, Austrija, Ukrajina, Rusija... “The Books of knjige”, vodiće program tog dana.

Posljednjeg dana dječja karnevalska povorka krenuće u 16.30, a kasnije će nastupati plesne grupe i baletski studio “Amadeus”.

Bonus video: