KCCG bogatiji za još 27 ljekara: Specijalisti iz raznih oblasti medicine - Vijesti.me
OČEKUJE SE POVRATAK 76 LJEKARA

KCCG bogatiji za još 27 ljekara: Specijalisti iz raznih oblasti medicine

Direktor KCCG, Jevto Eraković, kazao je da ta zdravstvena ustanova sada ima 317 ljekara specijalista i 95 ljekara supspecijalista

KCCG
KCCG (Foto: Luka Zeković)

Klinički centar Crne Gore (KCCG) bogatiji je za 27 ljekara, koji su u posljednjih sedam mjeseci završili specijalizaciju ili užu specijalizaciju iz različitih oblasti medicine.

Direktor KCCG, Jevto Eraković, kazao je da ta zdravstvena ustanova sada ima 317 ljekara specijalista i 95 ljekara supspecijalista.

Istakao je da je na specijalizaciji trenutno 166 ljekara i da očekuju da se 76 ove godine vrati sa usavršavanja i pojača kadrovske kapacitete KCCG.

Eraković je rekao da očekuju i da u ovoj godini kandiduju 29 specijalista i 18 užih specijalista koji će započeti edukaciju.

Jevto Eraković
Eraković(Foto: Savo Prelević)

Na Medicinskom fakultetu danas je upriličen svečani prijem za 21 ljekara koji je završio specijalizaciju i šest ljekara koji su završili užu specijalizaciju.

Medicinska direktorica KCCG Marina Ratković kazala je da su mladi ljekari znanje i trud pokazali još u periodu studija i da je većina njih završila Medicinski fakultet u Podgorici, te da imaju svoje ime i u KCCG i Crnoj Gori.

Ratković je obećala ljekarima da će im menadžment pružiti podršku i izaći u susret svima, zamolivši ih da ostanu u KCCG.

Predstavnica 27 ljekara, specijalista interne medicine Sanja Medenica kazala je da koliko je teško doći do cilja najbolje znaju oni koji su "kroz to prošli, koji su uložili godine, ogroman trud, istrajnost da bi svakog nerednog dana bili bolji od prethodnog i naučili nešto više".

“Položivši najteži ispit dobili smo diplome koje jesu vrhunac naše akademske karijere, ali svi znamo da smo odabrali profesiju koja zahtjeva nova ulaganja. To je profesija u kojoj svaki novi uspjeh podrazumijeva i novu odgovornost i koja zahtjeva kontinuiranu edukaciju i ulaganje, ne samo od nas samih, nego i ustanove kojoj pripadamo", rekla je Medenica.


Vidi sve komentare