Kod Krupca pokupili nekoliko stotina kilograma sitnog otpada

Domaćin akcije na Krupcu bio je NVO Ekološki pokret Ozon
1795 pregleda 1 komentar(a)
Nakon akcije, Foto: OZON
Nakon akcije, Foto: OZON
Ažurirano: 21.09.2019. 20:20h

U topolama pored Krupca aktivisti Ozona, Koalicije za održivi razvoj, čuvari Bukovice, Zete, predstavnici Delegacije Evropske unije, podgoričkog preduzeća Direct medija i ljubitelji prirode pokupili su nekoliko stotina kilograma sitnog otpada.

Plastične i staklene flaše, limenke, čaše, kese, papirni otpad, selektovani su u 60 vreća nakon akcije koju je povodom Međunarodnog dana čišćenja obala organizivala NVO Zero Waste Montenegro u saradnji sa NVO Naša akcija i pod pokroviteljstvom Delegacije EU i EU info centra.

Domaćin akcije na Krupcu bio je NVO Ekološki pokret Ozon. iU akciji su učestvovali planinari iz PSK Balkan MNE.

Predsjednik Ozona Aleksandar Perović kazao je da im je bilo zadovoljstvo da budu domaćini akcije kojom se obilježava Međunarodni dan čistih obala.

"Ozon se trudi da obilježava što više važnih datuma iz Ekološkog kalendara, a naročito smo zadovoljni kada imamo priliku da to uradimo u Nikšiću. Pošto se prostor Topola koristi kao obala Krupačkog jezera, smatramo da smo u potpunosti ispratili suštinu današnjeg važnog međunarodnog datuma", rekao je Perović.

On se zahvalio lokalnoj upravi koja je obezbijedila kontejnere i odvoz smeća, Elektroptivredi koja je podržala akciju i kolegama iz KOR-a koji su sa njima čistili obalu.

Bonus video: