Kolašin: Buke u lokalima neće biti

Iz kolašinske Komunalne policije obećali da će riješiti višegodišnji problem u centru grada
1195 pregleda 0 komentar(a)
Kontrolisaće lokale u centru grada, Foto: Dragana Šćepanović
Kontrolisaće lokale u centru grada, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 23.09.2019. 13:00h

Problem buke u lokalima u centru Kolašina uskoro će biti riješen, obećali su iz Komunalne policije.

Nivo buke će kontrolisati fonometrom, načelnik Komunalne policije Marko Matović kaže da će vlasnici ugostiteljskih objekata biti u obavezi da ugrade limitatore - uređaje koji ograničavaju emitovanje muzike do jačine dozvoljene zakonom.

On je ocijenio da je kontrola radnog vremena dala razultate, pa je tokom ljetnje sezone napisano svega nekoliko prekršajnih naloga.

Tvrdi da je Komunalna policija obavila duplo više nadzora nego u istom periodu prošle godine.

“Tokom proteklih 12 mjeseci, svi otvoreni predmeti po prijavama građana su uspješno riješeni. Od početka juna ove godine rad Komunalne policije je organizovan u dvije smjene, od 7 do 22 sata. Uz ostale poslove, uspješno se kontroliše i eksploatacija šljunka na Tari“.

Matović kaže da je služba na čijem je čelu insistirala na poštovanju propisa i kada je riječ o taksi prevozu.

Najavljuje i da bi uskoro trebalo da bude pokrenuta akciju sterilizacije i čipovanja pasa u saradnji sa Upravom za veterinu.

Iako su komunalni policajci, kako objašnjava, uložili velike napore i dalje je veliki problem nesavjesno odlaganje kućnog smeća i kabastog otpada pored kontejnera.

“Tokom proljeća i ljeta u dogovoru sa direktorom Komunalnog preduzeća, organizovan je besplatan prevoz kabastog otpada kako bi se smanjile divlje deponije. Redovno obilazimo prostore gdje se odlaže otpad i tražimo od građana da nam pomognu u ovoj aktivnosti da grad sačuvamo od divljih deponija. Ne mogu tri komunalna policajca svuda da stignu, očekujemo da nam građani pomognu“.

Matović podsjeća da uprkos zakonskoj obavezi neke stambene zgrade u Kolašinu još nemaju organe upravljanja, što dodatno otežava uređenje prostora oko njih

Bonus video: