Kolašin pomaže, ali su putevi u Donjoj Morači i dalje loši

Većina domaćinstava živi od ratarstva i voćarstva putevi su im neophodni, između ostalog i za siguran transport proizvoda do Kolašina iili Podgorice
217 pregleda 1 komentar(a)
Labud Radović, Foto: Dragana Šćepanović
Labud Radović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.06.2017. 15:24h

Mještani donjomoračkih sela uglavnom su solidarni kada treba raditi na putnoj infrastrukturi, ali kažu da im je neophodna pomoć i lokalne uprave.

Najpitomiji dio kolašinske opštine ima 11 sela i, kako kaže predjsednik Mjesne zajednice (MZ) Manastir Morača Labud Radović, skoro u svima su putevi problematični.

“Dosta saobraćajnica, a novca malo. Tokom protekla tri mjeseca, od kako sam na čelu MZ, pokušali smo da saniramo par saobraćajnica. Riječ je o onim putevima sa najviše mještana. Međutim, nijesmo zaboravili ni ona druga. Sanirali smo jedan dio puta u Đuđevini gdje je bio kritičan dio, ali i put do Bara... Opština nam je izašla u susret i pomogla... Pomoći je bilo i od ljudi koji su rodom iz ovog kraja, a koji žive u drugim gradovima. Međutim, ostalo je još dosta neophodnih radova”, rekao je Radović.

Radović kaže da su najhitnije sanacije puteva prema selima Jasenovi, Osredcima, Otskoj, Ljutoj i ističe da očekuje pomoć države i opštine.

On naglašava da većina domaćinstava živi od ratarstva i voćarstva i da su im putevi neophodni, između ostalog i za siguran transport proizvoda do Kolašina iili Podgorice.

“Od Opštine nam je stiglo i obećanje za pomoć pri rekonstrukciji doma, gdje se nekada okupljala omladina. Nadamo se da ćemo mu konačno vratiti namjenu... I donjomoračka sela napuštaju mladi”.

Bonus video: