Kolašin: Svi koji su pod ljekarskim nadzorom ili u samoizolaciji su dobrog zdravstvenog stanja

Prema riječima direktorke Doma zdravlja Dragice Popović pod zdravstvenim nadzorom u toj opštini je jedna ženska osoba, koja je prije nekolio dana doputovala iz Njemačke i muškarac, koji je državljanin Italije
3965 pregleda 1 komentar(a)
Dom zdravlja Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Dom zdravlja Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Sve osobe, koje su na području kolašinske opštine pod ljekarskim nadzorom ili u samoizolaciji, dobrog sz zdravstvenog stanja, saopštila je direktorka Doma zdravlja Dragica Popović. Ljekari su, tvrdi ona, u stalnom kontaktu su sa osobama, kojim je određen ljekarski nadzor, ako i onima koji su u samoizolaciji.

Prema njenim rijelčima, pod zdravstvenim nadzorom u toj opštini je jedna ženska osoba, koja je prije nekolio dana doputovala iz Njemačke i muškarac, koji je državljanin Italije.

„Ekipa Doma zdravlja obišla je žensku osobu koja je stavljena pod zdrasvtveni nadzor po povratku iz Njemačke , dobrog je opšteg stanja, nema simptome respiratorne infekcije, ali će biti u samoizolaciji do isteka perioda od 14 dana. Drugo lice je osoba muškog pola, starosti 73 godine, strani državljanin. Ljekari Doma zdravlja su ga , takođe, pregledali. Pacijant je afebrilan bez simptoma respiratorne infekcije, dobrog je opšteg stanja a u stalnoj je komunikaciji sa epidemiologom, te će se postupiti po Rješenju nadležnog epidemiologa koji ga je stavio pod zdravstveni nadzor. I ostali koji su u samoizolaciji su dobrog zdravstvenog stanja", saopštila je Popović.

Dragica Popović
Dragica Popović(Foto: Dragana Šćepanović)

Prema njenim riječima, kolašinski Dom zdravlja „raspolaže svom potrebnom medicinskom opremom (zaštitne maske, odijela, rukavice, kiseonik i sredstva za dezinfekciju) u dovoljnim količinama potrebnim za zaštitu kako građana Kolašina tako i samih zdravstvenih radnika te ustanove“.

„Raspolažemo dovoljnim brojem zdravstvenih radnika koji se nalaze na svojim radnim mjestima, u skladu sa Odlukom Ministarstva zdravlja o obustavi godišnjih odmora i uvođenja radne obaveze. Svi su upoznati sa procedurama postupanja u novonastaloj situaciji i načinom komunikacije sa zaduženim epidemiološkim službama i Institutom za javno zdravlje Crne Gore", kaže direktorka Doma zdravlja.

Bonus video: