Konkurs nikšićke Pivare za najbolji ekološki projekat

Projekti koji budu ušli u uži izbor biće prezentovani pred Komisijom koja će i odlučiti o pobjedniku konkursa
58 pregleda 0 komentar(a)
pivara Trebjesa, Foto: Ivan Petrušić
pivara Trebjesa, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 09.10.2017. 13:38h

Nikšićka Pivara raspisala je konkurs za finansiranje najboljeg ekološkog projekta na koji se mogu prijaviti nevladine organizacije iz cijele Crne Gore koje se bave zaštitom životne sredine. Rok za dostavljanje predloga projekta, koji će "Trebjesa“ nagraditi sa deset hiljada eura, je 27. oktobar.

"Prije šest godina, krenuli smo od jednostavne ideje da saradnjom možemo da učinimo mnogo više za prirodu i životnu sredinu. Danas imamo pet uspješno realizovanih projekata i raspisan konkurs za pronalazak šestog, uz nadu da će i on ostaviti prepoznatljivi ekološki pečat na zajednicu i život ljudi u njoj“, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari.

Projekti treba da se odnose na jednu od tri predložene oblasti – upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa ili druge aktivnosti koje doprinose razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprjeđenje životne sredine.

Projekti koji budu ušli u uži izbor biće prezentovani pred Komisijom koja će i odlučiti o pobjedniku konkursa.

Na prethodnih pet konkursa konkurisalo je 68 projekata, a realizovani su "Ja volim moj Nikšić, a ti?” (Ekološki pokret „Ozon“), "Za ljepši Nikšić“ (Društvo mladih ekologa Nikšić), "Reciklaža nije blamaža“ („Alfa“ centar), "Eko park Blace -Čistije, ljepše, korisnije“ (Društvo mladih ekologa Nikšić) i "VeloNik“ (Biciklo.me).

Bonus video: