Koronavirusom zaražena tri službenika Uprave policije, 73 u samoizolaciji

Iz Uprave policije su kazali da su policijski službenici, koji pružaju asistenciju sanitarnim inspektorima, primarno opremeljeni zaštitnim maskama, rukavicama i odijelima
27043 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 04.04.2020. 16:21h

Tri službenika Uprave policije zaražena su koronavirusom, 73 ih je u samoizolaciji, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Do današnjeg dana registrovana su tri službenika Uprave policije pozitivna na koronavirus. U samoizolaciji se nalazi 73 pripadnika Uprave policije, a tri su u karantinu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da službenici Uprave policije svakodnevno sprovode mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju kontrolisanja poštovanja privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

"Posao policijskih službenika je sam po sebi rizičan a u ovoj situaciji policijski službenici su dodatno izloženi opasnosti od koronavirusa jer su oni jedna od službi koja se nalazi na prvoj liniji odbrane u zaštiti zdravlja građana Crne Gore", piše u saopštenju Uprave policije.

Navode i da su policijski službenici, koji pružaju asistenciju sanitarnim inspektorima, primarno opremeljeni zaštitnim maskama, rukavicama i odijelima.

"Ostalim službenicima, koji imaju svakodnevni kontakt sa građanima, obezbjeđene su raspoložive količine zaštitne opreme a u toku je nabavka dodatno opreme", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: