"Krokodil sa Gorice" je zapravo dječija igračka

Cijela priča oko "krokodila sa Gorice" je nastala kada je jedna čitateljka portala agenicije MINA, kazala da je vidjela životinju u blizini Gorice
16105 pregleda 9 komentar(a)
"Krokrodil sa Gorice", Foto: CZIP
"Krokrodil sa Gorice", Foto: CZIP
Ažurirano: 07.06.2019. 18:14h

Nakon informacije da se na brdu Gorica nalazi životinja koja podsjeća na minijaturnog krokodila, ispostavilo se kasnije da je u pitanju obična plastična igračka.

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) su odlučili da posjete Goricu, i vide o čemu se radi i tu ustanovili da je u pitanju igračka.

Cijela priča oko "krokodila sa Gorice" je nastala kada je jedna čitateljka portala agenicije MINA, kazala da je vidjela životinju u blizini Gorice. Ona je čak i dostavila fotografije na kojima se navodno životinja nalazi.

Čitateljka koja je htjela da ostane anonimna, je kazala i da joj je životinja navodno iskočila ispred automobila.

"Obratite pažnju na okolinu, ako vidite da je bilo kakav predmet manji u odnosu na okolnu travu možete zaključiti da ni pod tačkom razno ne može biti u pitanju reptil čija težina varira od po nekoliko stotina kilograma u zavisnosti od vrste. Zaključak ne vršite identifikaciju samostalno ako niste stoprocentno sigurni", kazali su iz CZIP-a.

Oni napominju da se u takvim situacijama konsultuju stručna lica.

"Crna Gora ih ima malo ali su u pitanju kvalifikovani ljudi koji mogu pomoći u identifikaciji različitih vrsta", kazali su iz CZIP-a.

Bonus video: