Kup mimoza u sportskom ribolovu: Rovinjani najuspješniji

Takmičenje se odvijalo u tri discipline ribolov tunjom iz barke i štapom iz barke koje su se bodovale za pojedinačni i ekipni plasman i ekološki ribolov (uhvati, upiši i vrati u more) koja se bodovala samo pojedinačno
158 pregleda 0 komentar(a)
Kup Mimoza, Foto: Slavica Kosić
Kup Mimoza, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.02.2016. 08:57h

Dodjelom nagrada sinoć je u Baošićima završen 17. Kup mimoza u sportskom ribolovu na kojem je učestvovalo 19 ekipa iz Italije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore sa 60 takmičara.

Takmičenje se odvijalo u tri discipline ribolov tunjom iz barke i štapom iz barke koje su se bodovale za pojedinačni i ekipni plasman i ekološki ribolov (uhvati, upiši i vrati u more) koja se bodovala samo pojedinačno.

U disciplini štapom iz barke prvi je bio David Pinezić iz SRK "Meduza" Rovinj sa 2.600 bodova, drugi Milorad Škrokov iz RD "Oradela" Piran sa 2.350 , a treći Dejan Sijerković iz KSR "Ribar" Baošići sa 1.985 bodova.

Ekipno prva je bila ekipa "Meduza" Rovinj, druga "Ribar" Baošići, a treća "Pagar – 1" Tivat.

Zdravko Damjanović KSR "Ribar" Baošići sa 2.350 bodovabio je prvi u disciplini tunjom iz barke, drugi Dejan Beljkaš KSR "Delfin" Budva sa 1.570, a treći Aleksandar Milosavljević KSR "Igalo" sa 1.050 bodova.

Ekipno najuspješnija je ponovo bila ekipa "Meduza" Rovinj, druga ekipa "Igalo", a treća "Delfin" Budva.

U konačnom plasmanu prvi je bio David Pinezić iz SRK "Meduza" Rovinj sa 5 plasmanskih bodova , drugi Damjanović Zdravko iz KSR "Ribar" Baošići sa 10, a treći Dejan Sijerković iz istog kluba sa 15 bodova.

Ekipni pobjednik 17. Kupa mimoza je ekipa "Meduza" Rovinj sa 2 boda, drugo je ekipi "Ribar" Baošići sa 6, treća "Igalo" sa 8, koliko ima i četvrta "Delfin" Budva, dok je peta bila ekipa "Pagar" – 2 sa 11 bodova.

U ekološkom ribolovu u kojem se iz svake ekipe lovio po jedan takmičar prvi je bio Miloš Dašić iz KSR "Igalo", drugi Dejan Beljkaš KSR "Delfin" Budva, a treći Bojan Zurovac KSR "Dinigla" Bijela.

I pored jakog vjetra koji je ometao takmičare Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore i tehnički organizator KSR "Ribar" Baošići uz pomoć klubova "Pagar" Tivat, "Dinigla" Bijela, "Bokeška jedra" Đenovići i "Iglao" izuzetno dobro su organizovali ovo takmičenje, ocijenili su svi učesnici.

Bonus video: