Lakić može u Opštinu, ali i u svoju kuću

Slučaj vraćen sudiji za istrage na ponovno odlučivanje
303 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Lakić, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Lakić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.07.2016. 19:25h

Osnovni državni sud u Herceg Novom ukinuo je zabranu pristupa Aleksandru Lakiću na manje od 100 metara zgradi Opštine i predsjedniku Skupštine opštine Andriji Radmanu, koju je ranije donijelo tužilaštvu u tom gradu.

U rješenju se navodi da je sud po žalbi Lakićevog advokata ukinuo zabranu i vratio slučaj sudiji za istrage na ponovno odlučivanje.

Lakić tvrdi da su u žalbi naveli da niko od svjedoka nije kazao da je on pokušao da udari Radmana, ili da je fizički nasrnuo na njega.

“Nema osnovane sumnje da sam počinio krivično djelo za koje me je teretio tužilac. Zato je sud poništio zabranu i od jutros mogu da se krećem u krugu Opštine i da bez straha uđem u svoju kuću”, kazao je Lakić juče “Vijestima”.

Policija je nedavno privela Lakića zbog navodnog pokušaja fizičkog napada na Radmana u zgradi Opštine, koji je spriječilo obezbjeđenje.

Tužilaštvo je nakon toga zabranilo Lakiću da priđe na manje od 100 metara Radmanu i Opštini.

U blizini Opštine se nalaze sve bitne institucije i ustanove, ali i Lakićeva kuća.

Radman je tada kazao da je ispred kabineta zatekao Lakića koji je bio u verbalnom duelu sa službenikom obezbjeđenja, nakon čega je počeo da viče na njega zahtijevajući da ga primi i riješi njegov problem.

Lakić, međutim, tvrdi da nije želio da se fizički obračuna sa Radmanom i da ne zna zbog čega se vodi krivični postupak.

Tvrdi da je tog dana u Opštinu došao da se žali zbog vožnje turističkog vozića koji posjeduje, na jednoj od dvije rute koje je ponudio.

On je juče kazao da će sjutra svoj vozić voziti do Igala i “braniti” ga od svih koji pokušaju da ga isključe iz saobraćaj, jer su ga ponovo u Opštini “samo prebacali iz kancelarije u kancelariju”.

“Prema Odluci o drumskom saobraćaju Herceg Novog, voz može da saobraća na dionici Igalo - Topla, a meni su ranije kazali da ne može i upućivali me u Baošiće, gdje nema kvalitetnog puta za vozić”, istakao je Lakić.

Bonus video: