Lekić: Uplate Dragaševića više nego sumnjive

Bivši direktor pljevaljskog Vodovoda, optužio je sadašnjeg pomoćnika direktora da od 2014. godine postoje samo dvije uplate za račun za vodu, a na analitičkoj kartici ne postoji opis gdje je izvršena uplata
1763 pregleda 0 komentar(a)
Lekić sa rukavicama koje je Vodovod nabavio po znatno skupljoj cijeni, Foto: Goran Malidžan
Lekić sa rukavicama koje je Vodovod nabavio po znatno skupljoj cijeni, Foto: Goran Malidžan

Pomoćnik direktora za ekonomsko-pravne poslove DOO „Vodovod“ Pljevlja Mladen Dragašević obmanuo je javnost govoreći da redovno izmiruje obaveze za vodu od kada je zaposlen u tom preduzeću.

To tvrdi bivši direktor “Vodovoda” Milan Lekić u reagovanju na Dragaševićevu tvrdnju da redovno izmiruje obaveze od kada radi u tom preduzeću.

“Od 2014, otkad radi u Vodovodu, na analitičkoj kartici na ime njegove majke, kao vlasnika, a Mladena kao korisnika, postoje samo dvije i to sumnjive uplate. To su uplate broj 015193 od 21.2.2018.godine u iznosu od 92,5 eura i uplata broj 2455 od 27.12.2018.godine u iznosu od 103,01 euro. Sumnjive su zbog toga što na analitičkoj kartici, ni za jednu od ovih uplata ne postoji evidencija gdje je izvršena uplata, što je inače praksa. Uplata se može izvršiti na sljedeće načine: na glavnoj blagajni, u korisničkom servisu, pošti i u svim bankama. Zbog činjenice da na analitičkoj kartici ne postoji opis gdje je izvršena uplata, postoji osnovana sumnja da uplata nije ni izvršena, već da je samo kompjuterski otkucan iznos kao uplaćen. Očigledno je da je ova druga uplata pod datumom 27.12.2018. izvršena istog dana kada sam ja u Skupštini iznio podatak da Mladen Dragašević duguje 1.756 eura za vodu. Činjenice vezane za pomenute uplate provjerićemo koristeći Zakon o slobodnom pristupu informacijama”, naveo je Lekić. Dragašević je kazao da je taj dug nastao u periodu kada je Lekić bio direktor Vodovoda i da je zastario, za šta je optužio bivšeg direktora Vodovoda.

“Ne može ga opravdati izjava da je stvoren dug u periodu kada sam ja bio direktor i da sam ja kriv. Najvjerovatnije da je i u tom vremenskom periodu izbjegavao izmiriti svoje obaveze, ali nisam ja mogao kao direktor sve to propratiti među pet, šest hiljada korisnika usluge”, ističe Lekić.

Tvrdi i da u Vodovodu spremaju tužbu protiv Dragaševića zbog neplaćanja računa sa ciljem da ga oslobode duga zbog zastarjelosti.

“Po zakonu o obligacionim odnosima, dug po ovom osnovu zastarijeva u roku od dvije godine i zbog toga planiraju da utuže Dragaševića kako bi mu otpisali dug. Na ovaj način oni Dragaševiću izlaze u susret dok druge građane kojima je dug zastario neće da utuže, kako im dug ne bi bio otpisan po osnovu zastare, već im prijeti isključenjem sa mreže. Pozivam građane koji imaju dugovanja starija od dvije godine da se obrade Vodovodu da im otpišu dugovanja ili podnesu tužbu i ne dozvole isključenje sa mreže”, naveo je Lekić.

Bonus video: