"Ležeći policajci" u Podgorici na udaru vandala

Novi "diskovi" postavljeni su i u Vojvođanskoj ulici, gdje su već dva puta uništavani, bukvalno istog dana kada su i montirani
138 pregleda 9 komentar(a)
ležeći policajci, Foto: Luka Zeković
ležeći policajci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2014. 19:45h

Nakon što su “diskovi” uništeni ne više mjesta u gradu, nadležni su bili prinuđeni da ponovo postave standardne “ležeće policajce”.

Na Cetinjskom putu “diskovi” su uništeni za samo nekoliko mjeseci, pa su radnici “Puteva” zbog bezbjednosti saobraćaja nedavno postavili novu prepreku.

V. d. direktorica „Puteva“ Violeta Klikovac saopštila je da nesavjesni građani uništavaju “diskove”, koji “posjeduju sve tehničke karakteristike, funkcionalni su i adekvatni namjeni”.

Ona je ocijenila da u pojedinim djelovima grada takva struktura stanovništva da je nemoguće odbraniti se od vandalizma.

Novi “diskovi” postavljeni su u Vojvođanskoj ulici, u Gornjoj Gorici, gdje su prethodno već dva puta uništavani, bukvalno istog dana kada su i montirani. Klikovac je najavila da će biti prinuđeni da postave “stare ležeće policajce”, ako mještani i treći put unište “diskove”.

Ona smatra da građani to čine zato što ih usporivači brzine ometaju da postignu željenu brzinu. Klikovac je upozorila da su na meti vandala i “stari ležeći policajci” i da sve slučajeve prijavljuju nadležnima:

"Do sada smo uvijek bili nemoćni kada je to u pitanju. Tako će vjerovatno i biti sve dok nadležni ne nađu adekvatno rješenje za ovaj problem koji je odavno izražen, a zbog čega smo izloženi ne malim troškovima“.

Bonus video: