Ljeto u Pivi uz brojne muzičke i kulturno-sportske događaje

672 pregleda 0 komentar(a)
Plužine
Plužine

Opština Plužine i Park prirode (PP) „Piva“ i ove godine pripremaju brojne muzičke i kulturno-sportske događaje i manifestacije kako bi stanovnicima, ali i brojnim turistima koji Pivu sve češće posjećuju što zbog raftinga, što zbog prirodnih ljepota, pružili segment više koji će upotpuniti njihov boravak.

Ljetnji repertoar počinje već ovog vikenda kada Bedem fest, povodom 22. juna, Svjetskog dana muzike, organizuje muzički karavan pod sloganom „Radujmo se“ u sklopu koga će, na gradskom amfiteatru nastupiti Saša Šundić, Plastic Sunday, Sana Garić i Alex Petrov. Noć kasnije, Bojana i Nikola Peković, održaće koncert, dok je 27.jun rezervisan Sankt Peterburške “Ambasade umjetnosti”, gdje će se publici predstaviti laurerati međunarodnih takmičenja, Aleksandar Vasiljev, Elisaveta Ivanova i Evgenij Saveljev.

Poslednji dan u junu rezervisan je za ljubitelje planina kada će biti organizovan uspon na Veliki Vito.

Julski reportoar počinje na isti način kao i repertoar od ovog mjeseca. Novi karavan, koji treću godinu zaredom polazi iz Plužina - “Party bus” u sklopu koga će 4.jula na gradskom amfiteatru nastupiti Električni orgazam, Prti Bee Gee i Rudolf. U julu će biti održan i koncert Šula Jovovića i njegovog kvarteta, 49. “Pjesnička riječ na izvoru Pive”, kao i 12. tradicionalni uspon na Prutaš.

Početak avgusta biće u znaku obilježavanja Dana Opštine, pa će tako biti održan 51.tradicionalni turnir u malom fudbalu, šesti po redu turnir u basketu “3x3”, razni koncerti i šesta slikarska kolonija koja će okupiti umjetnike iz zemlje i okruženja. Avgustovski repertoar zaključiće pjesnički susreti “Tara bez granica” koji se 22. put održavaju na obali rijeke Tare na Šćepan polju.

“Tokom ljeta pored pomenutih, organizovaćemo i druge manifestacije i događaje, koji će imati za cilj promociju tradicije i kulture pivskog kraja. Sigurni smo da će , pored brojnih prirodnih i kulturnih vrijednosti Pive, ovo biti još jedan od razloga da ovog ljeta posjetite Plužine i Park prirode ‘Piva”, poručili su iz PP.

Bonus video: